Палата представників США вимагає від Джуліані надати документи про Україну

Палата представників США вимагає від Джуліані надати документи про Україну
Конгресмени бажають, щоб Джуліані виконав їхню вимогу до 15 жовтня

Проаналізувавши документи, Конгрес хоче з'ясувати, чи координував Джуліані свої дії з представниками адміністрації Трампа

Члени Палати представників США від Демократичної партії зажадали від адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані надати всі документи, які стосуються відносин з Україною.

Як повідомляє Reuters, це необхідно для розслідування, яке стосується імпічменту президента.

«Наш запит включає в себе розслідування тверджень, що заслуговують довіри, про те, що ви діяли як агент президента в схемі, спрямованій на просування його особистих політичних інтересів шляхом зловживання повноваженнями адміністрації президента», - сказали голови комітету у листі до Джуліані.

Демократи бажають вивчити кореспонденцію, записи телефонних розмов, електронні листи і смс-повідомлення, які могли б відноситися до «спроб президента і його адміністрації чинити тиск на Україну з метою вплинути на президентські вибори 2020 року» в США. Проаналізувавши ці документи, Конгрес хоче з'ясувати, чи координував Джуліані свої дії з представниками адміністрації Трампа.

Конгресмени бажають, щоб Джуліані виконав їхню вимогу до 15 жовтня.

Голова у закордонних справах Еліот Енгель, голова розвідки Адам Шифф і голова з нагляду Елайджа Каммінгс також розіслали листи з подібними вимогами бізнесменові Семену Кисліну, у якого були ділові контакти з Трампом, а також трьом соратникам Джуліані, в тому числі бізнесменові Льву Парнасу і інвестору Ігорю Фрумана. Ці троє людей, за даними різних ЗМІ, допомагали представити Джуліані в провідних українських політичних колах.

Як відомо, комітет Палати представників Конгресу США з іноземних справ викликав в суд держсекретаря Майка Помпео з документами, що стосуються взаємодії президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

До слова, лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що якщо Палата представників оголосить імпічмент президенту Дональду Трампу, у Сенату не буде іншого вибору, ніж розглянути це питання.

Нагадаємо, Трамп звинуватив голову комітету з розвідки у державній зраді. 

Також розвідник, який написав скаргу на президента США Дональда Трампа, виступить перед Комітетом з розвідки Палати представників.

Раніше американський конґресмен Білл Паскрелл сказав, що політичний скандал навколо телефонної розмови між президентами Дональдом Трампом та Зеленським жодним чином не вплине на двопартійну підтримку України в американському Конгресі.

Нагадаємо, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі вважає, що до скандалу з телефонною розмовою Трампа і Зеленського причетна Росія.

Як відомо, 27 вересня Палата представників Конгресу США проголосувала за резолюцію про розслідування імпічменту президента Дональда Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: