Північна Корея запустила балістичну ракету в Японське море

Північна Корея запустила балістичну ракету в Японське море
Це дев’ятий запуск із початку 2022 року
фото з відкритих джерел

КНДР може відновити випробування міжконтинентальної зброї

КНДР запустила принаймні одну передбачувану балістичну ракету в море. За даними Збройних сил Південної Кореї, їхні сусіди продовжили серію випробувань зброї в цьому році на тлі тривалого заморожування ядерних переговорів з США. Про це повідомляє AP.

В об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї заявили, що ракета була випущена в бік східних вод країни. У Міноборони Японії кажуть, що ракета, можливо, була балістична.

Це був дев’ятий випадок пусків зброї КНДР в 2022 році, оскільки Пхеньян продовжує використовувати «дипломатичну паузу» для розширення своїх військових можливостей, одночасно намагаючись змусити адміністрацію американського президента піти на поступки.

Крайній запуск відбувся приблизно через тиждень після того, як Південна Корея і Японія заявили, що 27 березня вони виявили, що Північ запускає балістичну ракету, яка пролетіла близько 300 км на максимальній висоті близько 600 км. Пізніше в КНДР сказали, що запуск був розроблений для перевірки системи камер, яку вони планують встановити на супутнику-шпигуні, який знаходиться в стадії розробки.

Інші випробування в цьому році включали передбачувану гіперзвукову ракету та її перший запуск з 2017 року ракети середньої дальності, потенційно здатної досягти Гуаму, великого військового вузла США в Тихому океані.

Аналітики вважають, що КНДР може підвищити ставки в найближчі місяці та, ймовірно, відновити випробування основної зброї, такої як міжконтинентальні балістичні ракети.

Нагадаємо, стало відомо, з яких джерел фінансується ядерна програма Північної Кореї.

Раніше США закликали КНДР до переговорів після випробування балістичної ракети.

Також опубліковані фотографії з космосу ракетних випробувань Північної Кореї.

У кінці січня КНДР знову запустила ракети в бік Японського моря.Перед тим КНДР вп’яте за місяць провела випробування ракет: експерти пояснили дії Пхеньяна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: