Поки Україна приймає тисячі хасидів, Європа закривається для ізраїльтян. Навіть вакцинованих

Поки Україна приймає тисячі хасидів, Європа закривається для ізраїльтян. Навіть вакцинованих

Португалія ввела жорсткі обмеження для ізраїльських громадян першою з усіх країн ЄС

Фото: Yossi Aloni / Flash90

Португалія не пускатиме до себе громадян Ізраїлю, де попри масову вакцинацію фіксуються рекордні показники зараження коронавірусом

Уряд Португалії ухвалив рішення про заборону ізраїльським громадянам в'їжджати в країну на підставі рекомендацій керівництва ЄС. Раніше в Брюсселі було вирішено скорегувати список зелених країн і виключити з нього кілька держав, серед них і Ізраїль, через високий рівень захворюваності на коронавірус.

Згідно з розпорядженням португальського уряду, ізраїльтяни зможуть в'їхати Ізраїль тільки в екстрених випадках і зі спеціальним дозволом – наприклад, для студентів, для возз'єднання сімей, з гуманітарних причин, пише видання vesty.co.il.

Заборона стосується всіх ізраїльтян, в тому числі вакцинованих і тих, які перехворіли на Covid-19. Зазначимо, Португалія ввела жорсткі обмеження для ізраїльських громадян першою з усіх країн ЄС.

До слова, Ізраїль визнав: після початку навчального року загальна захворюваність на коронавірус зросла у сім разів.

Також цього тижня «вакцинований» Ізраїль встановив новий рекорд заражень.

Попри це, з Ізраїлю в Україну прибувають хасиди: у «Борисполі» чергує понад сотня правоохоронців.

Як відомо, хасиди масово їдуть в Україну. Ізраїльський міністр попередив про «бомбу, яка цокає».

У минулому році Україна закрила доступ паломникам до Умані. Близько 2000 хасидів намагалися прорватися на територію Черкаської області через Білорусь.

Міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю дав зрозуміти, що, повернувшись з Умані цього року, паломники можуть стати загрозою.

Тим часом українські прикордонники очікують на початку вересня прибуття в країну декількох десятків тисяч хасидів.

Нагадаємо, на тлі нового зростання заражень коронавірусом і занепокоєнь з приводу можливого впровадження в Ізраїлі нового локдауну під час юдейських осінніх свят брацславські хасиди та шанувальники рабина Нахмана завчасно масово виїжджають до Умані.

До слова, українські спецслужби і підрозділи сил безпеки проводять активну підготовку до охорони десятків тисяч паломників-хасидів, які традиційно прибувають в Умань для святкування Рош ха-Шана. У вівторок, 17 серпня, в місті відбулися навчання спецназу з припинення можливих терористичних акцій.

Як повідомлялося, до Умані за місяць до Рош га-Шану почали з’їжджатись хасиди. Вони побоюються, що влада Ізраїлю та України введе карантинні обмеження і вони у вересні не зможуть потрапити на могилу їхнього духовного лідера – Цадика Нахмана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: