Сбербанк йде з європейського ринку

Сбербанк йде з європейського ринку
Сбербанк ухвалив рішення піти з європейського ринку
фото: delo.ua

Сбербанк Росії не зможе здійснити постачання ліквідності в європейські дочірні банки.

Сбербанк, який підпав під санкції США та ЄС, ухвалив рішення піти з європейського ринку. Про це йдеться у заяві найбільшого банку РФ.

«У поточній обстановці Сбербанк ухвалив рішення піти з європейського ринку. Дочірні банки групи зіткнулися з аномальним відпливом грошових коштів та загрозою безпеці співробітників та відділень», – йдеться у повідомленні.

У повідомленні наголошується, що в силу розпорядження Центрального банку РФ Сбербанк Росії не зможе здійснити постачання ліквідності в європейські дочірні банки.

Сбербанку вдалося 28 лютого успішно завершити операцію з продажу банку Sberbank Srbija сербському банку AIK Banka.

Sberbank Europe AG – банківська група, до складу якої входять активи групи Сбербанку Східної та Центральної Європи. Штаб-квартира Sberbank Europe AG знаходилась у Відні.

Sberbank Europe був представлений на восьми європейських ринках: в Австрії, Боснії та Герцеговині, у Хорватії, Чеській Республіці, Угорщині, Словенії, Сербії та Німеччині.

До слова, слідом за іншими автоконцернами Ford призупиняє діяльність в Росії. Нагадаємо, втрати мільярдерів із Росії зросли вдвічі після нападу на Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: