Таліби заборонили водіям вмикати музику в автомобілях

Таліби заборонили водіям вмикати музику в автомобілях
Таліби продовжують обмежувати права громадян країни, особливо жінок
фото: khaama.com

Водіям забороняється возити жінок без хіджабів

Таліби заборонили включати музику в автомобілях і возити жінок без хіджабу, повідомляє телеканал Kabul News.

«Міністерство ісламської орієнтації (Міністерство заклику, орієнтації, веління благого і заборони негожого – ред.) підтвердило Kabul News, що водіям була дана письмова рекомендація не включати музику і не садити в машини жінок без хіджабу», – йдеться у повідомленні телеканалу в Twitter.

Раніше власник одного з готелів розповів журналістам, що таліби заборонили живу музику на весіллях в Афганістані, чоловіки і жінки тепер повинні святкувати в різних залах.

Також повідомлялося, що влада радикального руху Талібан в афганській провінції Ґазні заборонила лікарям надавати допомогу жінкам, якщо їх не супроводжує чоловік. Раніше жінки могли приходити до лікарень у супроводі родичок.

Джерело видання повідомило, що заборона поширюється і в інших провінціях Афганістану через так зване Міністерство ісламського призову та орієнтації.

Нагадаємо, раніше спецпредставник США з Афганістану Томас Уест назвав умову для визнання легітимності влади Талібану в Афганістані. Серед них він відзначив боротьбу з тероризмом, створення інклюзивного уряду та дотримання прав жінок.

Як відомо, Німеччина повертає посла в Афганістан: хоче налагодити контакт із «Талібаном».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: