У Гонконгу мітингувальники познущалися над китайським прапором

У Гонконгу мітингувальники познущалися над китайським прапором
У Гонконгу відбувається одна з наймасовіших акцій протесту.

Наразі у Гонконгу відбувається одна з наймасовіших акцій протесту, близько 300 тисяч протестувальників вийшли на вулиці міста з парасолями

У Гонконгу мітингувальники познущалися над китайським прапором.

Відео, де невідомі зривають прапор КНК оприлюднені у Twitter.

«Якщо ситуація вийде з-під контролю уряду Гонконгу, китайська влада не сидітиме і не дивитиметься на це. У нас достатньо влади і засобів придушити будь-які хвилювання», - сказав дипломат з китайського посольства в Лондоні Чень Вень, повідомляє ВВС.

За його словами, влада зіткнулась із проблемою неоекстремізма, і центральний уряд Китаю надасть будь-яку підтримку главі адміністрації Гонконгу Керрі Лем. «Дії невеликої кількості радикалів фактично є квазітероризмом, і це дуже небезпечний сигнал», - вважає Чень Вень.

Зазначається, що наразі у Гонконгу відбувається одна з наймасовіших акцій протесту. 

Близько 300 тисяч протестувальників вийшли на вулиці міста з парасолями. Сутичок із поліцейськими немає.

Нагадаємо, протести у Гонконзі почалися в червні цього року після внесення закону про спрощену процедуру екстрадиції підозрюваних в інші країни, включаючи материковий Китай.

1997 року колишня британськя колонія Гонконг був переданий під управління Пекіна за договором, відповідно до якого комуністичний уряд КНР обіцяв не змінювати політичний і економічний лад на острові і підтримувати принцип «одна країна - дві системи».

Противники закону вважають, що спрощена процедура висилання підозрюваних в Китай загрожує переслідуванням опозиціонерам в Гонконзі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: