У середу США й Німеччина оголосять про угоду щодо «Північного потоку-2»

У середу США й Німеччина оголосять про угоду щодо «Північного потоку-2»
Німеччина нібито візьме на себе зобов'язання допомагати Україні

Сторони оголосять про досягнення домовленості вже сьогодні, 21 липня

Сполучені Штати і Німеччина домовилися про угоду щодо проєкту будівництва газопроводу «Північний потік-2». І в середу, 21 липня, оголосять про це. Німеччина нібито візьме на себе зобов'язання допомагати Україні з питань енергетичних проєктів і дипломатії. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

США та Німеччина можуть застосувати нові санкції та інші заходи щодо Російської Федерації. Обмеження можуть бути застосовані, якщо Москва використає газопровід «Північний потік-2» як зброю проти України.

Документ передбачає, що Німеччина повинна вжити заходів, якщо РФ буде використовувати «Північний потік-2» для тиску на Україну або посилить агресію щодо Києва.

Крім того, Берлін повинен закликати ЄС до кроків у відповідь, в тому числі до санкцій на експорт російських енергоносіїв.

Нагадаємо, будівництво газопроводу в обхід України планують завершити вже у серпні. Його спорудження призупинялося через введені США санкції проти компаній-підрядників, проте в лютому 2021 року відновилося. Nord Stream 2 AG вирішив добудувати його своїми силами.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: