Смерть Навального. Яке послання Байден дав Путіну ще три роки тому

Смерть Навального. Яке послання Байден дав Путіну ще три роки тому
«Смерть Навального стала б ще одним свідченням того, що Росія не має наміру дотримуватися фундаментальних прав людини», – сказав Байден журналістам у 2021 році
фото з відкритих джерел

Байден попереджав Росію про наслідки 16 червня 2021 року в Женеві після двосторонньої зустрічі з Путіним

Наслідки можливої смерті політика Олексія Навального будуть катастрофічними для Росії. Таку заяву трьохрічної давності президента США Джозефа Байдена світові ЗМІ пригадують сьогодні, у день смерті Олексія Навального.

Американський лідер тоді наголосив, що смерть Навального в ув'язненні стане трагедією і нашкодить відносинам Росії зі США та рештою світу.

Смерть Навального. Яке послання Байден дав Путіну ще три роки тому фото 1

Байден попереджав Росію про наслідки 16 червня 2021 року в Женеві після двосторонньої зустрічі з Путіним. Тоді він не уточнив, що саме чекає на Росію у разі смерті ув'язненого Олексія Навального, проте обіцяв, що наслідки будуть руйнівними.

Після таких заяв президента США Путін заперечив, що він може бути причетним до замаху на Навального, який стався 2020 року, коли опозиціонера отруїли у літаку.

«У нас немає такого звичаю – будь-кого вбивати. З людиною, яку ви згадали (Навальний – ред.), звертатимуться не гірше, ніж із кимось іншим, хто перебуває у в'язниці», – запевнив Путін.

16 лютого 2024 року російські джерела повідомили, що Олексій Навальний помер у в'язниці. Причиною назвали тромб, який відірвався. Проте всі, хто контактували з політиком за декілька днів до смерті наголошували, що він почувався добре.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: