Білорусь відмовиться від частини воєнної техніки на користь Росії

Білорусь відмовиться від частини воєнної техніки на користь Росії
Лукашенко вже не вперше передає Путіну боєприпаси і техніку
фото: Associated Press

У зв’язку з великими втратами російська сторона звернулася за допомогою до Білорусі з проханням надати їм бойову техніку

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав передати частину військової техніки, що на балансі його країни для підтримки збройних сил Російської Федерації. Про це повідомляють «БелНовости» з посиланням на джерело у Міністерстві оборони республіки.

У Росії виникли складнощі з технічними і транспортними засобами, а також боєприпасами, тому російська сторона звернулась до Білорусії з проханням надати їм додаткові засоби для воєнних потреб.

Як повідомляється у виданні, Лукашенко вже не вперше передає російській стороні боєприпаси і техніку, але є деякий нюанс.

У 2022 році військові боєприпаси, техніка і артилерійська зброя надавалися із запасів, які зберігалися на складах, а зараз Лукашенко може віддавати лише техніку з діючих підрозділів, тим самим лишаючи свою армію ні з чим.

Це свідчить про те, що арсенали зброї і техніки наразі спустошені, але Білорусь все ж таки продовжує відкликатися на запити Москви.

Читайте також: Білорусь перекидає танки до кордону з Україною (фото, відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: