Данія надасть €170 млн на військову допомогу Україні

Данія надасть €170 млн на військову допомогу Україні
Пакет допомоги формувався на основі побажань і потреб України
фото з відкритих джерел

Повний вміст нового пакета військової допомоги не розкривають

Уряд Данії у п'ятницю, 30 червня, оголосив про новий пакет військової допомоги для України, у який увійдуть ракети протиповітряної оборони, боєприпаси та техніка для розмінування Про це повідомила пресслужба міноборони Данії. 

Уряд виділить на пакет допомоги Україні 1,3 млрд данських крон (170 млн євро). Пакет також включатиме кошти на придбання артилерійських снарядів спільно з ЄС. Повний вміст нового пакета військової допомоги не розкривають. 

«Міжнародна співпраця має вирішальне значення для подальшої підтримки боротьби України за свободу. На жаль, схоже, що війна затягується, і завдяки численним пожертвам ми та наші союзники надсилаємо потужний сигнал, що підтримуємо українців у довгостроковій перспективі», – заявив виконуючий обов'язки міністра оборони Троельс Лунд Поульсен.

Він додав, що пакет допомоги формувався на основі побажань і потреб України, а фінансує його новостворений «Український фонд».

Нагадаємо, 26 червня видання Associated Press повідомило, що в Данії почалось навчання українських льотчиків на F-16. На опанування західної техніки піде від 6 до 8 місяців. Також Копенгаген вивчає можливість постачання літаків Україні, а також те, скільки їх можуть передати. Проте згодом Повітряні сили спростували заяву про старт навчання льотчиків у Данії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: