Гіркін зібрався в президенти Росії, але щось пішло не так

Гіркін зібрався в президенти Росії, але щось пішло не так
Ініціативна група зібрала 556 голосів за висування Гіркіна в президенти РФ
фото із соцмережі

Нотаріус не приїхав підписати протоколи з підписами на підтримку висування Гіркіна

24 грудня у Москві відбулися збори ініціативної групи з висування в президенти Росії російського терориста та військового злочинця Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), який зараз перебуває під арештом у СІЗО «Лефортово» за звинуваченням у закликах до екстремізму. Про це повідомили російські Telegram-канали Sota та «Осторожно, новости».

Повідомляється, що за підсумками засідання ініціативної групи вдалося зібрати 556 підписів на підтримку висування Гіркіна, що перевищує необхідний мінімум у 500 підписів. Проте протоколи на його підтримку підписували без нотаріуса, який має завіряти підписи. Нотаріус так і не приїхав – дії, що потребують його участі, ініціативна група пообіцяла провести в понеділок.

Гіркін зібрався в президенти Росії, але щось пішло не так фото 1

Також у групі запропонували надіслати документи (наприклад, фото паспортів) через Telegram.

Крім того, повідомляється, що під час зборів представник штабу Гіркіна Євген Скрипник (позивний «Прапор») закликав «вбивати якнайбільше українців-військових, приводити до влади в Україні росіян і порушувати «російське питання».

За інформацією видання Sota, підтримати висування Гіркіна в президенти прийшов «настоятель Микільського храму Єнісейської єпархії Московського патріархату».

«Представники ЦВК на зборах ніяк не показували свою присутність – малоймовірно, що вони зможуть ухвалити такі документи», – зазначили «Осторожно, новости».

Нагадаємо, у листопаді Гіркін оголосив про свій намір брати участь у виборах президента РФ.

У липні правоохоронці затримали терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна. Зі ЗМІ відомо, що затримання проводилося за заявою колишнього співробітника ПВК «Вагнер». До слова, раніше він відкрито назвав Путіна нікчемою. Хоча терорист неодноразово критикував діючу владу у РФ, проте це могло стати «останньою краплею».

Читайте також: Що стоїть за заявою Гіркіна про плани балотуватися в президенти РФ: аналіз ISW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: