Лукашенко перед виступом Путіна взявся перевіряти ППО та стягувати військову техніку

Лукашенко перед виступом Путіна взявся перевіряти ППО та стягувати військову техніку
Лукашенко вирішив перевірити ПВО Білорусі
фото:https://www.belrynok.by

Міноборони Білорусії активно намагається показати свою боєздатність Путіну

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вчергове  вирішив довести Путіну свою прихильність. Якраз перед оголошеною Путіним промовою у Москві 21 лютого стало відомо про висунення до «призначеного району» однієї з військових частин Білорусі. Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє пресслужба міністерства оборони республіки.

Згідно з озвученою інформацією, висунулася «одна з військових частин механізованого з'єднання, посилена підрозділами ППО». У пресслужбі зазначили, що військові мають виконати низку навчально-бойових завдань. Серед ключових заходів такого роду називаються організація охорони та оборони району, його інженерного обладнання. Крім того, особовий склад має реалізувати низку заходів, спрямованих на тилове та технічне забезпечення, – зазначили у міноборони.

У нього свій план?

Раніше стало відомо, що Лукашенко таки вирішив заздалегідь стряхнути пил зі своїх застарілих систем ППО. У міністерстві оборони республіки військові вчора відрапортували, що ніби-то перейшли у повну бойову готовність та перевіряють механізоване з'єднання з силами протиповітряної оборони (ППО) відпрацюють охорону та оборону району. Про це повідомила пресслужба міноборони Білорусі.

«У рамках перевірки бойової готовності збройних сил, одна з військових частин механізованого з'єднання, посилена підрозділами ППО, висунулася в призначений район», – сказано в повідомленні оборонного відомства.

Раніше Лукашенко повідомив, що в рамках договору про регіональне угрупування військ (РГВ) Союзної держави в республіці проходять підготовку до 15 тисяч російських військовослужбовців. Як він стверджує, у разі можливої ​​агресії проти країни така дивізія повністю перейде у його розпорядження.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко готується до нових форм участі у війні проти України, попри свою заяву воювати лише у разі прямої агресії проти Білорусі. Про це заявив білоруський опозиціонер, представник Координаційної ради демократичних сил Білорусі Валерій Мацкевич.

Нагадаємо, під час минулої зустрічі лідерів Росії і Білорусі, останній на на весь світ зізнався, що ним керує Путін.

Читайте також:  Лукашенко висилає польських дипломатів із Білорусі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: