Війна в Україні. Президент Ірану накинувся зі звинуваченнями на США

Війна в Україні. Президент Ірану накинувся зі звинуваченнями на США
Ебрагім Раїсі заявив, що виступає проти війни в Україні
фото з відкритих джерел

Раїсі відкинув звинувачення у постачанні безпілотників РФ та дорікнув США у підтримці України

Президент Ірану Ебрагім Раїсі заявив, що виступає проти війни, яку веде Росія. Водночас він звинуватив США у тому, вони підтримують Україну. Подробиці повідомляє newsweek.

«Ми проти війни в Україні, і крапка. Ми неодноразово заявляли, що готові виступити посередником, щоб домогтися припинення бойових дій між Російською Федерацією та Україною», – заявив Раїсі в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН.

Президент Ірану засудив США за їхню підтримку України у військовій та економічній сферах. Раїсі наголосив, що Сполучені Штати нібито сприяють розладу, надаючи Києву значну військову допомогу.

«І наше питання залишається до Сполучених Штатів. Чому така запопадливість у поставках військової техніки та отриманні доларової суми від цих поставок і продажів, замість того, щоб енергійно виходити на арену, щоб сприяти припиненню бойових дій та сприяти миру?», – наголосив лідер Ірану.

Також Ебрагім Раїсі категорично відкинув звинувачення у постачанні безпілотників Росії. За його словами, Тегерану не було надано жодних доказів, які б підтверджували передачу дронів-камікадзе Москві.

Президент Ірану додав, що відносини Ірану та Росії «охоплюють безліч аспектів: від економічного співробітництва та розвитку до культурних обмінів та досліджень», але кожен із цих моментів взаємодії розпочався ще до війни в Україні.

Нагадаємо, Росія адаптується до західних санкцій, підтримуючи свої ланцюжки військових поставок та звертаючись для цього за допомогою до малопомітних судноплавних та логістичних компаній, щоб доставляти бойові дрони з Ірану, які зараз відіграють важливу роль у війні РФ проти України. 

Голова зовнішньої розвідувальної служби Ізраїлю Моссад Давид Барнеа заявив, що Іран має намір надати Росії ракети малої та великої дальності. Ця зброя буде додатковою до тих БПЛА, що вже постачаються.

Читайте також: Може поставити під загрозу існування Ізраїля. Іран очікує від Путіна нову зброю

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: