Китай підтвердив свою вірність Кремлю – CNN

Китай підтвердив свою вірність Кремлю – CNN
Китай підтвердив підтримку Москви з боку Пекіна
фото з відкритих джерел

Міністр МЗС Китаю Цинь Ган наголосив, що «Росія і Китай є важливою силою в забезпеченні глобального миру і просуванні інклюзивного розвитку»

Пекін і Москва діють спільно як сили, що борються за «глобальний мир». Про це заявив  міністр закордонних справ Китаю Цинь Ган у відеозверненні на конференції в Пекіні, передає CNN.

Виступаючи на конференції в Пекіні, організованій Російською радою з міжнародних справ і Китайською академією суспільних наук, Цинь Ган підтвердив підтримку Москви з боку Пекіна. 

Цинь Ган наголосив, що «Росія і Китай є важливою силою в забезпеченні глобального миру і просуванні інклюзивного розвитку».

Заява міністра пролунала після того, як високопоставлені китайські чиновники, згідно із заявою МЗС Росії, заявили про підтримку Москви під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ Росії Андрієм Руденком у Пекіні в неділю, 24 червня, після заколоту ПВК «Вагнер».

У неділю представник МЗС Китаю назвав повстання «внутрішньою справою Росії». «Як дружній сусід Росії і всеосяжний стратегічний партнер по координації в нову епоху, Китай підтримує Росію в забезпеченні національної стабільності і досягненні розвитку і процвітання»,  – сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: