Після поразки на виборах Ріші Сунак обрав членів «тіньового уряду»

Після поразки на виборах Ріші Сунак обрав членів «тіньового уряду»
Сунак продовжує займатись політичною діяльністю після поразки на виборах
фото із відкритих джерел

У Великій Британії з'явився «тіньовий уряд» після історичної поразки консервативної партії

Лише за декілька днів після програшу на виборах, лідер британської опозиції і колишній очільник уряду Ріші Сунак сформував «тіньовий» кабінет. При цьому деякі чиновники повернулися до тих посад, які вони обіймали в уряді до парламентських виборів минулого тижня. Про це пише агентство Reuters.

Так, Ендрю Мітчелл у «тіньовому» кабінеті відповідатиме за зовнішню політику. При цьому колишній міністр закордонних справ Девід Кемерон не отримав міністерської посади у «тіньовому кабінеті» Сунака. Джеймс Картлідж у «тіньовому» уряді займатиметься питаннями оборони, а Джеймс Клеверлі продовжуватиме виконувати обов'язки міністра внутрішніх справ, йдеться у заяві партії.

«Консервативна партія пережила складні вибори, і нам важливо перегрупуватися та осмислити ці результати», – йдеться у заяві нового тимчасового голови партії Річарда Фуллера. Він додав, що консервативна партія також має відверто проаналізувати свої сильні сторони по всій країні та побудувати план у сферах, де можна досягти покращень.

Нагадаємо, на посаду прем'єр-міністра Великої Британії 5 липня вступив лідер лейбористів Кім Стармер. Він також виступив перед своєю резиденцією на Даунінг-стріт із заявою, наголосивши на майбутніх змінах політичної сили.

Того ж дня він сформував новий уряд. Заступником глави уряду та держсекретарем з питань розвитку, житлового будівництва та громад буде Анжела Райне. Крім того, новим міністром фінансів в уряді стала представниця Лейбористської партії Рейчел Рівз. Главою МЗС та міністерства оборони призначили Девіда Леммі та Джона Хілі.

Читайте також: Як зміниться політичний ландшафт Великої Британії?



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: