Росія отримала ще один ляпас від Литви

Росія отримала ще один ляпас від Литви
На російського дипломата напали у Вільнюсі
фото з відкритих джерел

Литва припинила розслідування нападу на представника дипмісії РФ

Прокуратура Литви припинила розслідування у справі про напад на російського дипломата, який стався у лютому. Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ із посиланням на прессекретаря Генпрокуратури республіки Олену Мартіонене.

За її словами, досудове розслідування нападу на представника дипмісії, яке сталося біля посольства Росії 24 лютого, припинено через «відсутність діяння, яке має ознаки кримінального злочину або провину».

Про те, що на російського дипломата напали у Вільнюсі, стало відомо на початку березня. У Міністерстві закордонних справ Росії зажадали від компетентних органів Литви вжиття заходів щодо захисту російських дипломатичних та консульських представництв та їх співробітників.

Нагадаємо, Держдеп США відреагував на погрози Кремля до Литви.

Нагадаємо, 17 червня губернатор російського регіону Антон Аліханов заявив про обмеження залізничного транзиту вантажів через Литву до Калінінградської області заявив. Транзит підсанкційних товарів литовською територією припинився у ніч з 17 на 18 червня.

У МЗС Литви пояснили, що заборона на транзит продукції зі сталі та чорних металів між основною територією Росією та Калінінградською областю РФ через Литву запроваджена в рамках виконання санкцій ЄС.

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев прибув до Калінінграда. Там соратник Путіна запланував провести нараду з національної безпеки на північному заході Росії.

Голова українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що у блокуванні транзиту до Калінінградської області винна тільки Росія – зараз вона пожинає наслідки свого вторгнення в Україну.

Захарова назвала дії Литви «ворожими» та описала відносини між республікою та Росією фразою «зараз вже не до розмов».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: