Сейм Польщі схвалив уряд Туска

Сейм Польщі схвалив уряд Туска
Президент Польщі приведе до присяги уряд нового прем’єр-міністра Туска вранці в середу, 13 грудня
фото: Sejm RP/X

Склад уряду підтримали 248 польських депутатів, проти був 201

12 грудня ввечері Сейм Польщі проголосував за вотум довіри складу Ради міністрів на чолі з прем'єр-міністром Дональдом Туском. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Склад уряду підтримали 248 польських депутатів, проти був 201, ніхто не утримався від голосування.

Як пише видання, за підтримку нового уряду Дональда Туска проголосували всі парламентарії з коаліції «Громадянської коаліції», «Лівих» та «Третього шляху». Проти проголосували депутати з колишньої провладної партії «Право та справедливість» й ультраправого об’єднання «Конфедерація».

Усього в уряді Дональда Туска буде дев’ятнадцять міністрів. Головою МЗС знову стане Радослав Сікорський, який був на посаді у 2007-2014 роках, а нині є депутатом Європарламенту. 

Міністерство оборони Польщі в уряді Дональда Туска очолить Владислав Косіняк-Камиш, лідер Польської селянської партії. Її ж представник Чеслав Секерський має стати міністром сільського господарства.

Очікується, що президент Польщі Анджей Дуда приведе до присяги уряд нового прем’єр-міністра Дональда Туска вранці в середу, 13 грудня.

Нагадаємо, сейм Польщі 11 грудня, висунув лідера «Громадянської коаліції» Дональда Туска на посаду прем'єр-міністра країни. 

Під час виборчої кампанії Туск неодноразово підкреслював, що всебічно підтримує Україну та прагне відновлення повноцінної співпраці із ЄС. 

«У національних інтересах Польщі, безперечно, перемога України. Це вплине і на економічні питання, і проблему біженців. Польська держава не повинна ні на йоту зрушити з місця в цьому питанні, військова підтримка України не повинна піддаватись сумніву», – наголошував політик.

Крім того, Туск заявляв, що готовий шукати рішення ситуації з блокування кордону польськими перевізниками. Він запевнив, він діятиме в інтересах польських перевізників, але домагатиметься розв'язання питань так, щоб блокада кордону припинилася.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: