Смерть пропагандистки Дугіної. Посольство Росії влаштувало істерику через заяву США

Смерть пропагандистки Дугіної. Посольство Росії влаштувало істерику через заяву США
Росія назвала реакцію США на вбивство Дугіної «набором безвідповідальних русофобських заяв»
фото з відкритих джерел

Росія дорікнула США за коментар щодо вбивства пропагандистки Дар’ї Дугіної

Посольство Росії у Вашингтоні висловило «глибоке обурення» у зв'язку з висловлюваннями США щодо загибелі російської пропагандистки Дарії Дугіної. Про це йдеться у заяві, опублікованій у Telegram-каналі дипмісії.

«У нас викликає глибоке обурення, що американська влада скористалася цією жахливою трагедією, щоб знову транслювати набір безвідповідальних русофобських заяв», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, незадоволення Росії викликали слова офіційного представника Держдепартаменту США Неда Прайса, який провів паралель між вбивством Дугіної та деякими «операціями під чужим прапором», які неодноразово здійснювала Росія.

«Адміністрація створює в громадськості враження, що російська влада відповідає за смерть свого ж громадянина, справжнього патріота Росії. При цьому не піддаються сумнівам висловлювання українських діячів про непричетність Києва до вбивства Дар’ї Дугіної», – обурюються у російському диппредставництві.

Смерть пропагандистки Дугіної. Посольство Росії влаштувало істерику через заяву США фото 1

Зазначимо, що 22 серпня офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Сполучені Штати беззастережно засуджують атаки на цивільних осіб будь-де і сподіваються на розслідування вбивства Дугіної.

Нагадаємо, У ніч з 20 на 21 серпня під Москвою загинула донька одного із головних ідеологів «русского мира» Олександра Дугіна Дар’я. Машина, у якій їхала Дар’я Дугіна, вибухнула. Експерти вважають, що їй у машину поклали саморобний вибуховий пристрій. Дугіна їхала з фестивалю у Підмосков’ї у автомобілі батька, який теж мав бути з нею. Але Олександр Дугін, нібито, в останній момент вирішив поїхати іншою автівкою.

23 серпня, у Москві в телецентрі «Останкіно» відбулася церемонія прощання з російською пропагандисткою, донькою ідеолога «русского міра» Олександра Дугіна, Дар'єю Дугіною.

Спецслужби РФ звинуватили українку у причетності до загибелі доньки роспропагандиста, але прокололися.

Дар’я Дугіна писала для російських пропагандистських медіа RT та «Царьград». Також вона є однією з авторів «Книги Z» про російське вторгнення в Україну.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: