Зеленський назвав країну, яка допомагає Росії збільшити виробництво зброї

Зеленський назвав країну, яка допомагає Росії збільшити виробництво зброї
Володимир Зеленський сказав, що для України важливо отримати запрошення приєднатися до НАТО
фото: Офіс президента

Зеленський: Путін має намір зрівнятися з ЄС у виробництві боєприпасів

Північна Корея допомагає Росії у нарощуванні виробництва зброї. Про це президент України Володимир Зеленський заявив у Рейк’явіку під час виступу на саміті Україна – Північна Європа.

«Ми бачимо, що Путін нарощує виробництво зброї, а режими-ізгої, як-от Пхеньян, допомагають йому із цим. Наступного року, наскільки ми розуміємо, Путін має намір зрівнятися з ЄС у виробництві боєприпасів. Ми можемо запобігти цьому лише зараз», – сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що для України важливо отримати запрошення приєднатися до НАТО.

«​Коли Україна отримає запрошення в НАТО, це стане нездоланною захисною стіною від імперських амбіцій Росії. Росія має припинити свою агресивну поведінку, і це починається з відмови від своїх амбіцій щодо України», – зауважив глава держави.

Зауважимо, що саміт Україна – Північна Європа у Рейк’явіку – уже четвертий у такому форматі. Третій відбувся у Стокгольмі (Швеція) цьогоріч у травні. Два попередні провели торік: в Осло (Норвегія) у грудні та в Гельсінкі (Фінляндія) у травні.

Нагадаємо, що сьогодні, 28 жовтня, президент України Володимир Зеленський вперше прибув до Ісландії з робочим візитом.

Згодом Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Ісландії Б’ярні Бенедіктссоном. Під час зустрічі очільник України розповів про ситуацію на полі бою, а також про досягнення країни у виробництві безпілотних систем. Він закликав Ісландію фінансувати українське виробництво снарядів, далекобійних дронів і ракет та іншої зброї, а також приєднатися до коаліції укриттів, яку ініціювали Україна та Фінляндія.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: