Росіян у турборежимі готують до смерті в Україні

Військові кладовища у РФ ростуть з шаленою швидкістю
фото з відкритих джерел

Рівень втрат «вагнерівців» за рік боїв в Україні суттєво вищий, ніж у сталінської армії за всю Другу світову

В Росії триває медійна війна між МО та ПВК «Вагнер». Начальник штабу останньої на позивний «Маркс» розвінчав фейк генерал-полковника Шаманова, який заявив напередодні, що понад 30 тисяч пригожинських найманців вже уклали контракти із ЗС РФ.

Розвінчання призвело до публічного озвучення загальної чисельності «вагнерівців» (та втрат), які брали участь у війні з Україною. За словами «Маркса», всього їх було 78 тисяч. На 20 травня вбито 22 тисячі, поранено 40 тисяч.

Росіян у турборежимі готують до смерті в Україні фото 1

Таким чином можна підрахувати, що показник втрат найманців в Україні склав 28%. Такою ціною вони (за підтримки підрозділів армії РФ та «ЛДНР») «юридично захопили» / стерли з лиця землі: Попасну (довоєнне населення – 20 тисяч осіб), Соледар (10 тисяч), більшу частину Бахмута (70 тисяч).

Для порівняння втрати Червоної армії у великих битвах Другої світової війни: Битва за Берлін – загинули або зникли безвісти 81 тисяча осіб, відсоток втрат – 16,2%. Взяття Кенігсбергу – загинуло 9,2 тисячі, відсоток втрат – 6,7%. Взяття Будапешта – загинуло понад 80 тисяч, відсоток втрат – 11,1%.

Загальний показник втрат червоноармійців протягом німецько-радянської війни (включно із найважчими двома першими її роками) склав 22,9% (разом із загиблими у полоні). Тобто рівень втрат «вагнерівців» за рік боїв в Україні суттєво вищий, ніж у сталінської армії за всю Другу світову.

Незважаючи на це, пригожинці зухвало вважають себе «першою армією в світі» і зараз обіцяють зробити з білоруської «другу».

Звісно, подібні втрати потребують відновлення. Ситуація парадоксальна. З одного боку, голова Ради Федерації РФ Матвієнко каже, що «росіяни у скрутну хвилину стають у чергу до військкоматів», а міністр оборони Шойгу бреше, що «в армію прийшло безліч добровольців».

З іншого – профільний комітет Держдуми 20 липня ухвалює законопроєкт про підвищення штрафів для тих, хто проігнорує мобілізацію. Тепер за неявку до військкомату доведеться платити не 3 тисячі рублів ($33), а одразу 50 000 ($550)

Росіян у турборежимі готують до смерті в Україні фото 2

Насправді, подібні драконівські фінансові санкції аж ніяк не свідчать про «черги з безлічі добровольців до військкоматів». Але, якщо прибрати всю пропагандистську мішуру, то це фактично останні підготовчі заходи перед другою хвилею мобілізації. У терміново внесених поправках є вказівка на її приблизні строки: новий закон набирає чинності з 1 жовтня.

Депутат Держдуми та колишній «глава ДНР» Бородай 19 липня заявив, що друга хвиля мобілізації у РФ цілком можлива і могла б якісно посилити лінію зіткнення та допомогти російській армії: «Зараз нам треба зібрати максимум сил для того, щоб здобути швидку та ефективну перемогу. Тому я не виключаю проведення у Росії ще однієї хвилі мобілізації».

18 липня, нагадаємо, було прийнято закон про підвищення граничного віку перебування в запасі.

Ось така, лише триденна, хроніка турборежимної підготовки до утилізації в Україні чергових росіян. Їхнє небажання брати участь цілком зрозуміле. Але кремлівський режим чиїсь бажання, звісно, абсолютно не турбують.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

ЗСУ 21 червня вели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту
Попри повільний темп контрнаступу ЗСУ створюють умови для головного удару – ISW
Українські воїни вибивають росіян із окупованих територій
ЗСУ потужно вдарили по базі окупантів у Бердянську
Росія розглядає сценарій теракту на ЗАЕС
Можливий теракт на ЗАЕС: чи існує загроза для столиці
Раніше президент РФ не був абсолютно категоричним у своїх вимогах
Колишній головний дипломат України розповів про етапи деградації Путіна
Для християн віра в Бога є джерелом сили та стійкості
«Чому Бог допускає таку біду в Україні?» Глава УГКЦ пояснив, чому під час війни не треба втрачати віру
Російський співак Микола Басков
Путініст Басков, який обіцяв платити за кожен підбитий танк ЗСУ, заробляє у країнах НАТО
У середньому кожні 70 хвилин ЗСУ знищувало ворожі позиції
Контрнаступ: Міноборони озвучило втрати ворога за останній тиждень
Наразі 32 людини у Львові отримали поранення, з них одна дитина
Окупанти вбили чотирьох людей у Львові та наступали на Луганщині. Ситуація в регіонах
Колишній депутат підбурював своїх знайомих допомагати російським окупантам у разі захоплення столичного регіону
Екснардеп, який підписав звернення до Путіна щодо визнання «Л/ДНР», отримав підозру
Дата публікації новини: