Олеся Яхно Політтехнологиня

Два варіанти замороження війни

Наші активні дії у Курській області спрямовані на створення передумов у РФ до мирного процесу
ілюстративне фото: ЗСУ

«Українська сторона всіляко підкреслює мотивацію наших дій у Курській області»

Судячи з публікації у The Washington Post про те, що «наступ України на Курщині зірвав таємні перемовини з Росією про часткове припинення вогню» (мається на увазі, зокрема, зустріч, у Катарі з приводу енергетики), мова йде про боротьбу двох варіантів у найближчій перспективі:

  1. Варіант заморозки війни, де мала б обговорюватись у якості компромісу (без підписання, звісно, будь-яких юридичних документів), ситуація заморозки активних військових дій з логікою «аби не гірше».
  2. Варіант заморозки війни, але з урахуванням стратегічного підходу (України та союзників) руху до миру, коли у нас будуть військові аргументи на фронті, аби змусити Росію реально прагнути мирного врегулювання.

Так що ми все правильно робимо.

Наші активні дії у Курській області (оскільки Росія не демонструє готовності до будь-яких компромісних дій, навіть за варіанту заморозки війни) спрямовані на створення передумов у РФ до мирного процесу.

Українська сторона всіляко підкреслює мотивацію наших дій у Курській області. Це прагнення не захопити російські території, а повернути наші, українські. І це теж правильно.

Читайте також:

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: