Чи затримувала СБУ Бориспільського воєнкома? Реакція пресслужби ТЦК

Чи затримувала СБУ Бориспільського воєнкома? Реакція пресслужби ТЦК
Соцмережі поширили фото, на якому нібито вилучають готівку у полковника Бориспільського ТЦК
фото з відкритих джерел

Мережею поширися фото із нібито вилученням понад $300 тис. готівки у полковника Бориспільського ТЦК

Сьогодні, 16 серпня, у Telegram-каналах почала з'являтися інформація та фото ймовірного затримання правоохоронцями очільника Бориспільського районного ТЦК і СП Сергія Русіна. Пресслужба Бориспільського ТЦК у коментарі для «Главкома» зазначила: фотографії не відносяться до посадових осіб Бориспільського РТЦК та СП. Водночас пресслужба відмовилася відповідати, чи було затримано воєнкома. 

Низка ЗМІ повідомляла, що у Сергія Русіна нібито вилучили понад $300 тис. готівки та зброю. Про ймовірне затримання голови Бориспільського ТЦК повідомляв військовий та екссекретар Бориспільської міської ради Ярослав Годунок. За його попередньою інформацією, Русіна обвинувачують за статтями 114-1 – протидія ЗСУ та 369-2 – зловживання впливом.

Також Ярослав Годунок заявив, що затримано й начальника ТЦК Бучанського району Леоніда Викочка. Також у мережі почали поширювали фото із вилученням готівки в обох воєнкомів. 

У коментарі для «Главкома» прессцентр ТЦК зазначив: «Фото із зображенням особи у військовій формі разом із розкладеними грошовими знаками, що поширюється мережею Інтернет, не відноситься до посадових осіб Бориспільського РТЦК та СП». Водночас у прессцентрі ТЦК відмовилися надавати коментарі стосовно того, чи взагалі було затримано Русіна. 

На офіційній сторінці у Facebook Бориспільського РТЦК та СП повідомили, що «ворог активно використовує соціальні мережі для поширення фейків та маніпуляцій, спрямованих на дискредитацію військовослужбовців ТЦК та СП».

Чи затримувала СБУ Бориспільського воєнкома? Реакція пресслужби ТЦК  фото 1

Зазначимо, згодом СБУ повідомила, що затримала двох очільників ТЦК на Київщині та їхнього спільника, які «заробили» на ухилянтах понад $1 млн. 

«У результаті комплексних заходів на Київщині затримано трьох організаторів оборудки. Ними виявились очільники двох районних ТЦК столичного регіону та їхній спільник – громадянин країни Південного Кавказу. Під час обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих виявлено понад 1,2 млн американських доларів. Більшість вилученої готівки фігуранти зберігали у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін власних осель», – йдеться у повідомленні.

Як встановило розслідування, фігуранти пропонували військовозобов’язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров’я. За матеріалами справи, вартість таких «послуг» становила $37 тис. США з одного ухилянта.

Як з’ясував «Главком», наразі Державне бюро розслідувань повідомило про підозри сімом полковникам, відповідальним за набір призовників до армії. Найвищим за посадою є начальник управління персоналу штабу оперативного командування «Північ» Сухопутний військ ЗСУ. 

Читайте також: То хто ж зриває мобілізацію? Сім полковників ТЦК одягнули мундир підозрюваних

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: