Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року
На фронті вібдбулося 96 бойових зіткнень
фото з відкритих джерел

Покровський напрямок залишається епіцентром запеклих боїв

За добу росіяни завдали один ракетний удар із застосуванням однієї ракети, 63 авіаційні удари із застосуванням 88 КАБів, більше 500 ударів дронами-камікадзе та здійснили понад 3,5 тис. обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння.
 

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року фото 1
мапа: ISW

Новини війни в Україні

Від початку доби відбулося 96 бойових зіткнень. Сили оборони продовжують відбивати збройну агресію рф. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Ворог зосередив вогонь на Покровському напрямку, здійснивши 27 атак за добу. Найгарячіші бої точаться біля Новоолександрівки, Веселого, Сергіївки, Яснобродівки та Калинового

На Харківському напрямку

На Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Відбито п’ять атак російських окупантів у районах Глибокого, Тихого та Вовчанська. Ще один бій триває поблизу Вовчанська. Ситуація контрольована. Орієнтовні втрати ворожих військ на даний час склали 117 військовослужбовців вбитими та пораненими, знищено п’ять артилерійських систем, бойову броньовану машину, дев’ять одиниць автомобільної, одну одиницю спеціальної техніки, також знищено сім БпЛА. Зазнали пошкоджень вісім артилерійських систем, вісім одиниць автомобільної та одна одиниця спеціальної техніки..

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року фото 2
мапа: deepstate

На Куп’янському напрямку

Противник один раз намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій поблизу Синьківки.

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року фото 3
мапа: deepstate

На Лиманському напрямку

14 разів ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївка, Невське, Терни та Новосергіївка. Противник успіху не мав, втрат наших позицій не допущено.

На Сіверському напрямку

Впродовж дня наші захисники відбили шість штурмових дій ворога в районах Верхньокам’янського та Спірного.

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року фото 4
мапа: deepstate

На Краматорському напрямку

Активність окупанти проявляли в районі Іванівського та Андріївки, проте всі спроби ворога покращити своє становище були безуспішними.

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року фото 5
мапа: deepstate

На Торецькому напрямку

Агресор 15 разів намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку. Від початку доби, окупанти в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне 13 разів отримали жорстку відсіч від наших захисників. Дві атаки ще триває.

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року фото 6
мапа: deepstate

На Покровському напрямку

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут, впродовж дня, агресор здійснив 27 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районі Новоолександрівки, Веселого, Сергіївки, Яснобродівки та Калинового. Загалом, 17 атак на напрямку українські захисники вже відбили, ще 10 боєзіткнень – тривають.

Ситуація складна, проте контрольована Силами оборони. Наші воїни докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину української території. За наявною на цей час інформацією, сьогодні втрати агресора на даному напрямку склали 248 осіб вбитими та пораненими. Знищено три танка, дві артилерійських системи, шість автомобілів та шість бойових броньованих машин, одна одиниця спеціальної техніки. Окрім того, п’ять танків, три автомобіля, чотири ББМ і одна ворожа гармата були пошкоджені.

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року фото 7
мапа: deepstate

На Курахівському напрямку

На цей час доби нараховується 14 бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка та Георгіївка. Підрозділи Сил оборони відбили 10 атак противника, чотири атаки тривають досі.

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року фото 8
мапа: deepstate

На Времівському напрямку

Відбулося шість боєзіткнень. П’ять ворожих штурмів захлинулися в районах Костянтинівки та Роздольного. Ще один бій триває. Ситуація контрольована Силами оборони України.

Карта бойових дій в Україні станом на 28 липня 2024 року фото 9
мапа: deepstate

На Оріхівському напрямку

Обстановка суттєвих змін не зазнала, три безуспішні атаки ворога відбито нашими оборонцями протягом дня.

На Придніпровському напрямку

Наші воїни два рази давали жорстку відсіч російським загарбникам.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Як повідомлялося, у ніч на, 26 липня, в тимчасово окупованому півострові Крим пролунали потужні вибухи

До слова, Генеральний штаб ЗСУ підтвердив удар по аеродрому «Саки» у тимчасово окупованому Криму вночі. Військові повідомили, що це важливий об'єкт, який РФ використовує для контролю повітряного простору та ударів по Україні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: