У Москві поліцейські побили активіста за український прапор

У Москві поліцейські побили активіста за український прапор
російська поліція намагалась затримати чоловіка, який вийшов на вулицю в Москві з прапором України
фото з відкритих джерел

За інформацією журналістів, столичні силовики затримали щонайменше трьох людей через присутність у одязі жовтого та синього кольорів

Співробітники поліції у Москві затримали активіста Олександра Посконного, який вийшов до метро «Тверська» із прапором України, та двічі побили його. Про це інформує «ОВД-Інфо» з посиланням на самого Посконного.

За його словами, поліцейські побили його спочатку під час затримання, а згодом – в автозаку. Також він розповів, що співробітники поліції погрожували йому кримінальною справою за статтею про екстремізм.

У результаті активіста відпустили з відділу поліції з протоколом за статтею про дискредитацію російської армії.

Посконний також повідомив правозахисникам, що у відділі перебували ще щонайменше троє людей, затримані через жовті та сині кольори на одязі.

Стаття про «дискредитацію» російської армії з'явилися в Кримінальному кодексі та КоАП РФ невдовзі після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. У 2022 році до російських судів надійшли більше як 5,6 тисячі адміністративних протоколів про «дискредитацію» армії Росії.

Раніше повідомлялося, що оперативники Управління карного розшуку викрили чотирьох жінок у Куп'янському районі Харківської області, які підозрюються в колабораційній діяльності. 

Читайте також: У Варшаві українці та поляки влаштували бійку з різаниною

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: