Ділки з Дніпра намагалися продати в РФ запчастини до МіГ-29 (фото)

Ділки з Дніпра намагалися продати в РФ запчастини до МіГ-29 (фото)
Співробітники Служби безпеки задокументували факти злочинної діяльності й заблокували продаж військового обладнання окупантам
фото: пресслужба СБУ

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми

У Дніпрі Служба безпеки запобігла продажу до Росії партії авіаційних комплектуючих, які були викрадені на одному із українських підприємств. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Як зазначається, йдеться про стартер-генератори та авіанасоси із запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 млн грн.

За даними слідства, до оборудки причетний дніпропетровський кримінальник, який у 2019 році вкрав відповідне обладнання зі складу компанії-виробника.

Потім зловмисник передав військову продукцію знайомому підприємцю для «зберігання» і подальшого збуту. Встановлено, що комерсант тривалий час переховував авіакомплектуючі на території власної станції техобслуговування.

А згодом, щоб їх реалізувати – розмістив відповідне оголошення на спеціалізованому сайті.

За інформацією СБУ, опублікованою «рекламою» зацікавились представники воєнно-промислового комплексу РФ, які підшукували такі запчастини для бойових літаків країни-агресора.

Співробітники Служби безпеки задокументували факти злочинної діяльності й заблокували продаж військового обладнання окупантам.

Під час обшуків на СТО підприємця-фігуранта вилучено:

  • 10 авіанасосів;
  • 2 стартер-генератори;
  • 1 тис. додаткових комплектуючих.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України затримала директора заводу в Дніпрі за постачання до РФ обладнання для облаштування військових баз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: