Поблизу кордону зі Словаччиною затримано депутата забороненої ОПЗЖ (оновлено)

Поблизу кордону зі Словаччиною затримано депутата забороненої ОПЗЖ (оновлено)
Чоловіка було доставлено у прикордонний підрозділ з метою притягнення до адміністративної відповідальності
фото: Держприкордонслужба

Затриманий є депутатом однієї з міських рад Черкаської області, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення

Біля кордону зі Словаччиною прикордонники затримали чоловіка, який виявився депутатом однієї з міських рад Черкаської області, якого обвинувачують, зокрема, у виправдовуванні, запереченні збройної агресії РФ проти України. Про це повідомила  Держприкордонслужба

Як зазначається, прикордонники Чопського загону затримали громадянина України, який намагався у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон. Його під час патрулювання виявив прикордонний наряд відділу «Великий Березний» за кількасот метрів від держрубежу. Невідому особу, яка йшла у напрямку Словаччини, зупинили біля загороджувального паркану.

Під час проведення перевірочних заходів було встановлено, що затриманий є депутатом однієї з міських рад Черкаської області, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 і ч.3 ст.436-2 ККУ «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників».

Поблизу кордону зі Словаччиною затримано депутата забороненої ОПЗЖ (оновлено) фото 1

У ДПСУ повідомили, що чоловіка доставили у прикордонний підрозділ з метою притягнення до адміністративної відповідальності ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Після проведення необхідних заходів затриманого передали співробітникам відповідних правоохоронних органів.

Черкаський депутат забороненої в Україні партії ОПЗЖ, якого затримали на Закарпатті під час незаконного перетину кордону зі Словаччиною, наразі він перебуває під домашнім арештом.
Йдеться про депутата Чигиринської міської ради, розповіла у коментарі Суспільному речниця Управління служби безпеки України Катерина Дрога.

Депутата Чигиринської міської ради від партії ОПЗЖ затримали під час незаконного перетину кордону України зі Словаччиною. СБУ повідомила посадовцю про підозру за виправдовування воєнних злочинів РФ та заперечення збройної агресії проти України ще у березні 2024 року.

«За даними слідства, фігурант, бувши ідеологічним прихильником рашизму, від початку повномасштабного вторгнення публічно підтримував політику кремля. Серед власного оточення агітатор поширював проросійські наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Ділився в листуваннях відеороликами, рілсами та меседжами відкритої російської пропаганди та проросійських ІПСО», – деталізувала речниця УСБУ області.

Також правоохоронці встановили, що підозрюваний ініціативно вийшов на звʼязок з колишнім народним депутатом України від забороненої "Партії регіонів" Володимиром Олійником, який переховується від правосуддя в РФ, додала Катерина Дрога.

«У повідомленнях колишньому «регіоналу» підозрюваний надсилав дезінформацію про Сили безпеки і оборони на території прифронтових регіонів, чим дискредитував українських військових. Перебуваючи під нічним домашнім арештом, він вирішив втекти за кордон, де його затримали», – розповіла Дрога.

7 серпня обвинуваченому обрали запобіжний захід, додала виконувачка обовʼязків речниці обласної прокуратури Світлана Чубенко.

«Обвинуваченому обрали цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Разом з тим, прокуратура наполягала на триманні обвинуваченого під вартою, оскільки існували ризики, що він буде переховуватися від суду, адже напередодні його затримали правоохоронні органи Закарпатської області поблизу державного кордону зі Словаччиною на спробі протиправного перетину кордону», – деталізувала Світлана Чубенко.

Нагадаємо, на Одещині прикордонники Подільського загону спільно з правоохоронцями затримали велику групу чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон.

Як зазначають прикордонники, порушників виявили за допомогою безпілотника. Так, на околиці села Чорна Подільського району зупинили вантажівку, яка «під верх» була «забита» чоловіками. За даними слідства, фігуранти намагалися незаконно доставити до Молдови 48 чоловіків призовного віку. Вартість «поїздки» складала 150 тис. грн з кожного «клієнта».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: