Рашисти обстріляли Харківщину: постраждали Лозова і Балаклея

Рашисти обстріляли Харківщину: постраждали Лозова і Балаклея
Влада закликає жителів деяких регіонів тимчасово виїхати у безпечне місце 
фото: ДСНС

Через обстріл росіян загинули три людини

Російські війська завдали ракетного обстрілу по місту Лозова Харківської області. Про це повідомив міський голова Лозової Сергій Зеленський.

За попередніми даними міської влади, травмованих і загиблих немає.

«Вечір тихим не вдався. Лозівська громада зазнала ракетних обстрілів. Слава Богу, що обійшлося без людських жертв», – заявив у зверненні міський голова.

Також росіяни здійснили артилерійський обстріл окупованої Балаклеї Ізюмського району Харківщини. Про це повідомила прокуратура Харківської області.

Внаслідок обстрілів загинуло три людини. Житлові будинки частково зруйновані.

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури слідчими СВ Управління СБУ в Харківській області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Раніше міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців Харківської області евакуюватися.

«Це потрібно зараз, бо потім люди опиняться під вогнем і загрозою загибелі. Вони нічого не зможуть вдіяти проти цього, і ми не зможемо допомогти. Бо зупинити вогонь буде практично неможливо. Потрібно евакуюватися, поки що є така можливість», – заначила Верещук.

Крім того, очільник Харківщини просить мешканців Барвінкового та Лозової евакуюватися.

Також нагадаємо, що окупанти обстріляли лікарню в Сєвєродонецьку і житлові будинки в Лисичанську.

Вчора на Донеччині рашисти обстріляли пункт видачі гуманітарної допомоги, є загиблі. Раніше очільник Донеччини закликав людей виїхати з області.

Додамо, що МВС назвав регіони, де очікуються найзапекліші бої.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: