Удар по Покровську: кількість поранених різко зросла

Удар по Покровську: кількість поранених різко зросла
Наслідки ракетного удару по Покровську, Донеччина
фото: Національна поліція України

Через російський удар по Покровську сім людей загинуло, а 88 людей отримали поранення

Кількість поранених унаслідок ракетного удару в Покровську зросла до 88 особи, загинуло 7 людей. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Унаслідок удару сім людей загинули (п'ятеро цивільних, рятувальник та військовий). 88 людей дістали поранень.

Станом на 11:00 зафіксовані пошкодження 12 багатоповерхівок; будівель готелю, прокуратури, пенсійного фонду, аптеки, двох магазинів, двох кафе та двох цивільних автомобілів.

Удар по Покровську: кількість поранених різко зросла фото 1
Наслідки ракетного удару по Покровську, Донеччина
Наслідки ракетного удару по Покровську, Донеччина
фото: Національна поліція України

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко розповів, що перша ціль російських сил – «вбивство цивільних жителів Покровська», а повторний удар був саме по працівниках і службах, які працюють над ліквідацією наслідків атаки.

«О 19:15 відбувся перший ракетний удар. 19:52 відбувся другий удар. Є відпрацьований алгоритм не виїжджати на місце у залежності від категорії обстрілів - виїжджати через певний проміжок часу. Але у даному випадку було влучання в житловий багатоквартирний будинок, де під завалами могил перебувати люди. Тому одразу ж і слідчо-оперативна група, і ДСНС, працівники військової адміністрації виїхали на місце для того, щоб проводити рятувальну операцію. Ми мали можливість відразу отримати, як тільки стало можливо, додатковий сигнал про велику ймовірність повторного удару. Розосереджено було і людей, і всіх зайвих. Очеплена територія була евакуйована. І в той короткий проміжок часу, це все відбувалось фактично у мене на очах, вдалось врятувати такими заходами велику кількість людей», – розповів Кириленко.

Тактику повторних ударів, зазначив Кириленко, російські сили використовують не вперше.

Нагадаємо, вчора ввечері російські загарбники завдали ракетного удару по Покровську на Донеччині. 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що росіяни випустили по житлових будинках у Покровську високоточні ракети «Іскандер». Від повторного ракетного удару загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області, полковник Андрій Омельченко.

Крім того, У Покровську поранений правоохоронець Володимир, герой фільму «20 днів у Маріуполі». 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: