Хвилина мовчання: згадаймо українців, які загинули за рік війни

Хвилина мовчання: згадаймо українців, які загинули за рік війни
За даними ООН, унаслідок російської агресії загинуло щонайменше 487 дітей
фото з відкритих джерел

Хоробрі українці щодня віддають життя за Батьківщину – за вільну й незалежну Україну

В Україні щодня о 9 ранку триває загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам'яті загиблих унаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Нині, 24 лютого, минув рік із початку великої війни. Рік, який забрав життя десятків тисяч українців.

За рік війни в Україні загинули 9655 цивільних, серед них – 461 дитина. Про це повідомив генпрокурор Ігор Костін. 

Хвилина мовчання: згадаймо українців, які загинули за рік війни фото 1

За даними ООН, повномасштабне вторгнення Росії в Україну призвело до загибелі щонайменше 8 тис. мирних жителів. Серед загиблих дорослих цивільних, стать яких вдалося встановити, чоловіки становили 61%, а жінки – 39,9%. Внаслідок російського вторгнення, за даними ООН, загинули також 487 дітей.

В ООН кажуть, що більшість загиблих – жертви авіаударів та вибухової зброї великої зони дії, включно з артилерійськими снарядами, крилатими та балістичними ракетами. Здебільшого цивільні гинуть у своїх будинках або під час того, як намагаються задовольнити свої основні потреби, наприклад набрати води або купити їжу. 

Реальна кількість випадків загибелі або поранення цивільних є значно більшою, оскільки багато повідомлень про передбачувані випадки загибелі цивільних осіб з певних міст та регіонів все ще не підтверджені. 

Зауважимо, ВООЗ підтверджує понад 14 тис. жертв серед цивільного населення внаслідок війни. Однак ці дані недостовірні, адже не враховують жертв у зонах активних бойових дій і на окупованих територіях.

Про кількість загиблих українських захисників наразі достеменно невідомо. Проте багатьох ми знаємо поіменно й пам'ятаємо та вшановуємо, адже мужні воїни віддали свої життя за Батьківщину та всіх українців.

Проте рік великої війни дав усьому світу змогу зрозуміти, ким насправді є українці – сильною, нескореною, хороброю нацією. Нині нами й нашими захисниками захоплюється увесь світ на чолі з політичними лідерами.

Український народ і його мужність надихнули весь світ. Усі дізналися, хто такі українці й що таке Україна.

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять всіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх, хто воював, усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також: Війна Росії з Україною – найбільша трагедія ХХІ століття

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: