Влада оголосила обов'язкову евакуацію усіх цивільних із Куп'янська та прилеглих громад

Влада оголосила обов'язкову евакуацію усіх цивільних із Куп'янська та прилеглих громад
Крім Куп’янської міської громади, людей евакуюватимуть із Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад
фото: Нацполіція Укрпаїни

Евакуаційні заходи на Харківщині буде посилено, оскільки люди неохоче виїздять

У Харківській області оголосили обов’язкову евакуацію для всіх жителів із чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ. Також примусова евакуація родин із дітьми оголошена з Борівської громади. Про це в коментарі журналістам 15 жовтня повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні на Раді оборони було прийняте рішення щодо евакуації всього цивільного населення з деяких громад Куп’янського напрямку, зокрема з міста Куп’янськ. Це у зв’язку з тим, що погіршується військова ситуація, у зв’язку з тим, що ми не можемо забезпечувати там проведення опалювального сезону, надання електроенергії, надання гуманітарної допомоги, тому що ворог обстрілює критичну інфраструктуру, і відновлення наразі неможливе», – сказав Синєгубов.

Крім Куп’янської міської громади, людей евакуюватимуть із Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад.

«Крім того, прийнято рішення щодо обов’язкової евакуації у примусовий спосіб сімей по Борівській тергромаді Ізюмського району. Приблизно 250 там таких сімей», – зазначив Синєгубов.

За його словами, евакуаційні заходи буде посилено, оскільки люди неохоче виїздять.

«Є ряд рішень, зокрема переправи працюватимуть лише в один бік, лише на евакуацію», – сказав Синєгубов.

За його інформацією, на лівому березі Осколу в Куп’янському районі залишаються близько чотирьох тисяч жителів, від деяких населених пунктів до лінії фронту – лише близько чотирьох кілометрів.

Нагпадаємо, учора, 14 жовтня, повідомлялося, що через збільшення кількості обстрілів Куп'янського району Харківської області влада ухвалила рішення посилити заходи з евакуації населення. Як повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов,  наразі на території Куп’янської громади проживає понад 4 тис. мешканців, в основному похилого віку. Влада хоче, щоб якомога більше людей виїхали до більш безпечних регіонів, і обіцяє їм підтримку.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: