Деокупація Херсона: ОДА назвала чотири слабкі місця рашистів

Деокупація Херсона: ОДА назвала чотири слабкі місця рашистів
фото з відкритих джерел

Українські захисники вже били по Антонівському автомобільному мосту, Дар‘ївському мосту та дорозі через греблю ГЕС

У тимчасово окупованому Херсоні рашисти мають два основні шляхи постачання та чотири слабкі місця, що мають ключове значення. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Він назвав слабкі місця росіян:

  • Антонівський автомобільний міст, що знаходиться біля Херсону. Це - головна артерія, так як гарна дорога йде напряму до Криму.
  • Антонівський залізничний міст – це залізна дорога за 20 км до Херсона, що перетинає Дніпро і йде до залізничного вокзалу. Зазначається, що в такій близькості до зони бойових дій окупанти використовують автомобільне сполучення.
  • Другий напрямок через Правобережжя – це дорога повз Нову Каховку, яка йде по греблі Каховської ГЕС, виходить до Шилової балки і йде біля 60 км по Правобережжю до Херсона. Там є і автомобільне, і залізничне сполучення.
  • За 20 км до Херсона ця ж дорога перетинає Інгулець через Дар‘ївський міст біля села Дар‘ївка.

Хлань зазначає, що найкращий шлях – Антонівській міст, який напряму з'єднує Крим та Херсон.

Він пояснює, що дорога через Каховську ГЕС не зовсім зручна. Вона довша на 60 км і небезпечніша, тому що потрапляє в зону дії нашої стволової артилерії, і має слабку дільницю – Дар‘ївський міст.

Додамо, що українські захисники вже били по Антонівському автомобільному мосту, Дар‘ївському мосту та дорозі через греблю ГЕС.

«Тобто ми бачимо як мінімум пристриліку слабких місць логістики, а як максимум – підготовку до відрізання Херсона», – додав Хлань.

Нагадаємо, окупанти можуть залишитись без шляхів для відступу з Херсону.

Херсонська облрада радить не користуватися без нагальної потреби Антонівським мостом, який отримав пошкодження внаслідок обстрілів.

Як повідомлялося, 19 червня ЗСУ вдарили по мосту, яким рашисти перевозили техніку та паливо. Пізніше херсонська облрада повідомила про стан Антонівського мосту після вибуху.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили України на Херсонщині завдали ударів по скупченню озброєння, техніки та складу боєприпасів в районі Райського та по складу боєприпасів в районі Берислава, об’єкти знищено.

Як раніше повідомлялося, окупанти продають у Краснодарі херсонські кавуни із рашистськими наліпками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: