Кому з політиків найбільше не довіряють українці? Соціологи назвали три прізвища

Кому з політиків найбільше не довіряють українці? Соціологи назвали три прізвища
Петро Порошенко, Олексій Арестович та Юлія Тимошенко очолили антирейтинг політиків за підсумками 2023 року
фото з відкритих джерел

Дослідження проводилося компанією Active Group

Антирейтинг політиків за підсумками 2023 року очолили Юлія Тимошенко, Петро Порошенко та Олексій Арестович. Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження Active Group, повідомляє «Інтерфакс Україна».

 

Згідно з результатами опитування, Юлії Тимошенко – скоріше не довіряють 29% та повністю не довіряють 55,1% відповідно. Загалом рейтинг недовіри 84,1%. Повністю довіряють Тимошенко 1,1%.

Петру Порошенко скоріше не довіряють 23,6 або повністю не довіряють 52,1% (загалом 75,7%). Повністю довіряють лідеру «Європейської солідарності» лише 5,2% опитаних.

Олексію Арестовичу скоріше не довіряють 14,4% та повністю не довіряють 55,5% опитаних. Довіряють Арестовичу менше 1% опитаних.

Щодо лідерів опитування, то Президент України Володимир Зеленський наразі має найвищу довіру українців серед політиків, стосовно яких запитували соціологи. Станом на кінець грудня 2023 року Володимиру Зеленському довіряють понад 71% респондентів. На другому місці – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Йому скоріше довіряють 35,2% та повністю довіряють 20,9% респондентів.

Також, згідно результатів опитування, українці оптимістично налаштовані щодо 2024 року для України.  Кількість опитаних, які вважають, що 2024 рік буде вдалим на 17,7% перевищує кількість тих, хто має протилежну точку зору. 

Дослідження проводилося компанією Active Group.

Метод: анкетування громадян України віком 18 та більше років. Вибірка: 2000 (репрезентативна за віком, статтю і регіоном України). Період збору даних: 30 грудня 2023 р. Теоретична похибка дослідження не перевищує 2,2%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: