Скандал із Овсянніковою. Пресконференції російської пропагандистки в Києві не буде

Скандал із Овсянніковою. Пресконференції російської пропагандистки в Києві не буде
Марія Овсяннікова не приїде до України. Пресконференція за її участю була скасована через кілька годин після анонсу
фото: Facebook Овсяннікової

Хвиля обурення українців змусила організаторів пресконференції Марії Овсяннікової скасувати захід

Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» скасувало пресконференцію російської телепропагандистки Марії Овсянніоковї. Про це повідомив пресанонс на сайті інформагентства.

«Скасовується анонсована на середу, 1 червня, о 16.30 у пресцентрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» пресконференція на тему «Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда» за участю звільненої з «Першого каналу» (РФ) за протест у прямому ефірі тележурналістки, редакторки, нині позаштатної журналістки німецької газети Die Welt Марини Овсяннікової», – йдеться у пресанонсі.

Про формальні причини скасування інформагентство не повідомило, але цьому рішенню передувала хвиля обурення як серед української журналістської спільноти, так і з боку звичайних користувачів соцмереж в Україні.

Нагадаємо, що анонс з'явився на сайті «Інтерфакс-Україна» сьогодні, 31 травня.

Додамо, що на початку березня 2022-го Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt.

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікова наразі активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: