Скандал із Могилянкою. Опозиція зареєструвала постанову про звільнення Шкарлета

Скандал із Могилянкою. Опозиція зареєструвала постанову про звільнення Шкарлета
Сьогодні студенти Могилянки мітингують під Кабміном: вимагають звільнення Сергія Шкарлета
фото: ukrinform

Нардепи вимагають негайно поставити постанову на голосування

Дві фракції у Верховній Раді зареєстрували постанову про звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета після скандалу з виборами ректора Києво-Могилянської академії. Про це повідомив у Facebook нардеп та п’ятий президент Петро Порошенко.

«Руки геть від Могилянки! А Шкарлет нехай «тихонько в лес уйдет». Для цього «Європейська солідарність» з «Голосом» зареєстрували постанову про його звільнення. Вимагаємо поставити її на голосування. Ми з самого початку знали і попереджали, що Шкарлет не гідний того, щоби бути міністром освіти», – наголосив лідер партії «Європейська солідарність».

Він також закликав владу припинити атаку на Могилянку.

«Атака на Могилянку носить світоглядний і ціннісний характер. Її позиція муляє владі, яка живе на ідеологічному принципі «какая разница». Могилянку атакують люди, яким все одно, яка мова, яка церква, і, судячи з неадекватної реакції на зростання російською загрози, — навіть байдуже, яка армія», – написав Порошенко.

Він додав, шо Національний університет «Києво-Могилянська академія» — це вже бренд-легенда, в його основі не лише вільний науковий пошук, передові стандарти освіти і нульова толерантність до корупції.

Зазначимо, сьогодні студенти Могилянки мітингують під Кабміном: вимагають звільнення Шкарлета (фото).

Нагадаємо, учора 3 лютого, органи студентського самоврядування НаУКМА оголосили безстроковий страйк. Студенти протестують проти рішення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета про невизнання результатів виборів президента закладу і призначення нового конкурсу.

Згодом Міносвіти відкликав наказ щодо проведення нових виборів президента в Києво-Могилянській Академії. Про це повідомив голова комітету ВР із питань освіти та науки Сергій Бабак. Голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина зазначила, що почесному Президенту Могилянки В'ячеславу Брюховецькому доручили залагодити усі внутрішні конфлікти.

2 лютого Міністерство освіти та науки оголосило новий конкурс на посаду президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Нагадаємо, 27 січня під час другого туру виборі президента Національного університету «Києво-Могилянська академія» на дільницю увірвалася група невідомих у масках та викрала скриньку з бюлетенями. Її згодом знайшли поліцейські. Скринька була пошкоджена, але пломбу з неї не зірвали. Друга скринька, яку залили зеленкою, також була неушкодженою. Виборча комісія змогла підбити підсумки виборів, оскільки кількість виданих бюлетенів зійшлася з кількістю бюлетенів, які були в скриньках. За результатами виборів переміг колишній міністр освіти та науки України Сергій Квіт. За посаду президента академії змагалися два кандидати: Сергій Квіт та Олександра Гуменна.

Наапередодні стало відомо, що Міносвіти не визнає вибори президента у Могилянці. Очільник міністерства додав, що як буде проведено процес виборів без порушень, буде обраний президент вишу колективом легітимно, то відповідно до процедури, Міносвіти підпише з ним контракт.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Києво-Могилянська академія не змогла обрати президента. Тоді жодний із двох кандидатів не набрав більше 50% голосів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: