Янукович просить відсторонити суддю Верховного суду за те, що той назвав його своїм ворогом

Янукович просить відсторонити суддю Верховного суду за те, що той назвав його своїм ворогом
Експрезидент-утікач вважає, що суддя Микола Мазур «мав чітку упереджену ворожу позицію» стосовно нього
фото: chesnosud.org

Суддя Микола Мазур розглядає справу про втрату Криму, у якій фігурує Янукович

Експрезидент-утікач Віктор Янукович розкритикував суддю Верховного суду Миколу Мазура та виступив за його негайне відсторонення.

«Один із суддів Верховного суду у справі втрати Криму Микола Мазур вважає Віктора Януковича особистим ворогом та не має права перебувати у суддівській колегії. Суддя Верховного Суду Микола Мазур має бути терміново відведений від розгляду справи про втрату Криму. Як виявилося, він спочатку не мав права вступати в цей процес у зв'язку зі своєю особистою упередженою позицією по відношенню до четвертого президента України Віктора Януковича і мав заявити про самовідведення», – заявила пресслужба колишнього президента-утікача.

Зазначається, що в інтерв'ю у 2017 році нині суддя Верховного суд Мазур, «порушуючи презумпцію невинності, зробив заяву про те, що Віктор Янукович злочинець і повинен понести покарання за злочини на Майдані, за війну та за кризу».

Крім того, він зазначив, що Янукович заслуговує на в'язницю, а його перебування в РФ не завадить суддям винести відповідний вирок, і висловив жаль про відсутність гарантій того, що експрезидент опиниться у в'язниці, як би йому особисто цього не хотілося.

«З урахуванням нововиявлених обставин участь судді Миколи Мазура у справі про втрату Криму – це кричуще порушення. Ще до початку процесу він мав оголосити самовідведення. З огляду на це, подальша участь судді Миколи Мазура у справі про втрату Криму неможлива. Вочевидь, що суддя Мазур, входивши до складу Верховного Суду, мав чітку упереджену ворожу позицію по відношенню до Віктора Януковича, засновану на особистій неприязні. Його поява в суддівській колегії вказує на навмисне його призначення туди для реалізації особистого наміру. Також це ставить під сумнів об'єктивність автоматичного розподілу суддів для розгляду даної справи. І нагадує ситуацію в Оболонському райсуді, де влада в ручному режимі визначила трійку суддів, про що тоді публічно поспішив заявити Генпрокурор Ю. Луценко», – вважає команда Януковича.

Експрезидент-утікач вважає, що суддя «мав чітку упереджену ворожу позицію» стосовно нього, «засновану на особистій неприязні».

Нагадаємо, Янукович буде судитися через постанову Ради про усунення з посади президента.

Також Янукович домігся розгляду скарги проти України у ЄСПЛ.

Раніше суд заочно арештував Януковича у справі Межигір’я.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: