Залужний прокоментував можливість мобілізації до ЗСУ осіб з інвалідністю

Залужний прокоментував можливість мобілізації до ЗСУ осіб з інвалідністю
Залужний зазначив, що до війська мають йти люди, які фізично можуть воювати
фото: скріншот відео

Головнокомандувач ЗСУ підкреслив, що придатність до служби вирішує не інвалідність 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підкреслив, що придатність чи непридатність до військової служби визначає не група інвалідності, а ВЛК. Відповідна заява пролунала в ефірі єдиного телемарафону.

«Я вважаю, що на сьогоднішній день оперування ступеню інвалідності другої чи третьої групи не є актуальним, тому що вирішує придатність до військової служби не інвалідність, яку має людина, а військово-лікарська комісія», – зауважив генерал.

Залужний додав, що саме ВЛК визначає, чи придатна людина до військової служби. Він зазначив, що у новому законопроєкті запропоновано залишити два поняття – придатність чи непридатність до військової служби, а також позбутися такого поняття як «обмежено придатний».

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що з повагою відноситься до цивільних людей і хоче, щоб військо поповнювалось людьми, «які можуть за своїми фізичними показниками воювати».

Нагадаємо, Кабінет міністрів у понеділок, 25 грудня, вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення проведення мобілізації в Україні. Про це розповів керівник парламентської фракції «Слуга народу», член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Давид Арахамія. Політик зазначив, що відсутність законопроєкту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про «Дію» тощо. Арахамія нагадав, що військове командування заявило про необхідність мобілізувати 500 тис. осіб, і президент вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах.

Раніше повідомлялося, що в Україні може бути розширене коло осіб, яких можуть призвати на військову службу в межах мобілізації. Зробити це можуть за допомогою трьох категорій громадян.

Читайте також: ЗСУ потрібно мобілізувати 500 тис. людей? Залужний зробив заяву

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: