Понад 278 тис. реєстраційних змін вніс український бізнес від початку вторгнення

Понад 278 тис. реєстраційних змін вніс український бізнес від початку вторгнення
Найпопулярнішими виявилися зміна директора компанії та адреси реєстрації
фото з відкритих джерел

Від початку великої війни 41% від усіх змін стосувався директорів компаній

Понад 278 тис. реєстраційних змін вніс бізнес від початку повномасштабного вторгнення за даними Єдиного держреєстру. З них майже 80% припало на 2023 рік. Найпопулярнішими виявилися зміна директора компанії та адреси реєстрації. Про це повідомляє платформа Опендатабот. 

Від початку великої війни 41% від усіх змін стосувався директорів компаній. У 39% випадків йшлося про зміну адреси реєстрації бізнесу.

Найпопулярніші реєстраційні зміни у 2022-2023 роках
Найпопулярніші реєстраційні зміни у 2022-2023 роках
інфографіка: Опендатабот

Загалом торік зафіксовано 220,9 тис. реєстраційних змін. Це майже відповідає показникам 2021 року: тоді було 224 тис. змін даних в реєстрах. Натомість у 2022 їх кількість скоротилася до 57 тис. Це 20% загального обсягу реєстраційних змін від початку вторгнення. 

Коли відбулося найбільше реєстраційних змін
Коли відбулося найбільше реєстраційних змін
інфографіка: Опендатабот

На 46% за рік побільшало змін адрес реєстрації компанії. До початку повномасштабної війни таких змін було понад 68 тис., а торік їх кількість сягнула за позначку у 100 тис. 

Зміна адрес реєстрацій
Зміна адрес реєстрацій
інфографіка: Опендатабот

У Єдиному державному реєстрі від початку вторгнення більше не публікують відкриті дані, тому більшість компаній та банків втратили можливість актуалізувати базу клієнтів. Водночас оновлення даних все ще залишається обов’язком банків згідно з 65 постановою НБУ.

Нагадаємо, понад 4 тис. компаній заснували 14 українців за останні чотири роки за даними Єдиного державного реєстру (ЄДР), а кожного з цих серійних підприємців припадає понад 100 компаній. Про це йдеться у звіті Опендатабот. Варто зазначити, що на одну компанію може припадати більше одного масового засновника, а з часом компанії можуть змінювати засновників.

До слова, з початку повномасштабної війни із Запоріжжя, Запорізької області пішли приблизно 180 компаній і наразі влада переконує їх повернутися. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Читайте також: З початку року українці відкрили рекордну кількість ФОПів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: