Експорт зерна: Україна та Польща будуть шукати спільне рішення

Експорт зерна: Україна та Польща будуть шукати спільне рішення
Сторони підтвердили тісні та конструктивні відносини
фото з відкритих джерел

Міністр Сольський провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Телусом

Україна та Польща будуть шукати рішення щодо експорту української агропродукції, яке враховує інтереси обох країн. Про це повідомляє Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський сьогодні провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Робертом Телусом.

Міністри обговорили ситуацію, а також пропозицію України щодо її врегулювання, та домовились знайти рішення, яке враховує інтереси обох країн.

Сторони підтвердили тісні та конструктивні відносини, які ними багаторазово демонструвались та погодили, з урахуванням цього, виробити найближчим часом варіант взаємодії з питань експорту.

Конфлікт Польщі та України навколо зерна перейшов на новий рівень після гострих висловлювань Анджея Дуди і Володимира Зеленського у Нью-Йорку. 

Президент Польщі Анджей Дуда не зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку, як це анонсували раніше. За словами голови польської держави, це сталося нібито через затримки у виступах лідерів на Генасамблеї ООН. Проте стали з'являтися версії, що це сталося через питання зерна, яке посварило сторони. 

Президент Польщі, коментуючи «зернову кризу», порівняв Україну з потопельником, який хапається за все і може потягнути за собою на глибину інших. Анджей Дуда наголосив, що Польща має діяти у своїх інтересах попри допомогу Україні.

«Дехто в Європі підриває солідарність і влаштовує політичний театр, роблячи із зерна трилер. Може здаватися, що вони грають власну роль, але натомість вони допомагають підготувати сцену для московського актора», – заявив Зеленський. 

Раніше повідомлялося, що Польща викликала посла України через заяву Зеленського.

Читайте також: Зерно, вибори та допомога біженцям: що відомо про конфлікт між Україною і Польщею

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: