Мобілізовано 17% штату. «Метінвест» створив екосистему для ветеранів

Мобілізовано 17% штату. «Метінвест» створив екосистему для ветеранів
Артем Логачов, директор департаменту організаційного менеджменту Групи «Метінвест»
фото: «Метінвест»

У «Метінвесті» робота з ветеранами починається з моменту мобілізації – Логачов

Екосистема підтримки ветеранів, яку створили у компанії «Метінвест», ґрунтується на двох фундаментальних принципах: робота над собою та заходи для демобілізованих співробітників. А починається ця підтримка з моменту мобілізації співробітника. Про це розповів директор департаменту організаційного менеджменту Групи «Метінвест» Артем Логачов. 

«До ЗСУ мобілізовано 9 865 співробітників «Метінвесту», 1007 із них вже повернулися до компанії. Загальна кількість мобілізованих – близько 17% від усього штату: це один із найбільших показників серед українських компаній», – каже Логачов.

За його словами, ветеранські програми компанії структуровано за кількома напрямами, а робота починається не з моменту демобілізації, а ще під час мобілізації співробітника.

«Ми допомагаємо підготуватися до служби, придбати необхідне спорядження, домовляємося про зв’язок і з’ясовуємо, яка допомога може знадобитися родині. Важливо, щоб співробітник відчував підтримку компанії, коли захищає нашу країну, і знав, що на роботі чекають на його повернення. А коли людина повертається, настає черга інших програм: поглиблений медичний огляд, вивчення психоемоційного стану, робота з психологом, залучення соціальних проєктів компанії, аби людина відчувала підтримку та адаптувалася. Також організовуємо навчання, якщо є потреба змінити професію», – пояснює Логачов.

Він також уточнив, що якщо людина має інвалідність або певні медичні обмеження, необхідно створити інклюзивні умови праці – робоче місце, де ветеран почуватиметься комфортно і зможе бути корисним для компанії. А для співробітників компанія підготувала спеціальні навчальні програми у різних форматах.

«Ми навчаємо, як спілкуватися, визначати певні «червоні» лінії, як підтримати колег і зрозуміти, чи потрібна їм допомога. Це важливий аспект, особливо для лінійних керівників, і їхній запит на організацію такого навчання був найпершим», – зауважив Логачов.

Він висловив впевненість, що через деякий час у всіх великих бізнесах буде від 20% до 50% людей, які пройшли війну, тому так важливо налагодити всі відповідні процеси вже зараз.

Як відомо, компанія «Метінвест» Ахметова була номінована на престижну міжнародну премію Reuters: Sustainability Awards за проєкт «Шлях героя: екосистема інтеграції ветеранів». Також вона перемогла у спеціальній номінації «Найкраща програма з адаптації ветеранів».

Компанія робить акцент на двох основних напрямах – соціальній адаптації ветеранів, психологічній і медичній допомозі, та професійній адаптації, зокрема навчанні та перекваліфікації.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Як відомо, із 2027 року старша школа в Україні докорінно зміниться. Учні зможуть самостійно обирати предмети та профілі навчання залежно від інтересів
У школах зʼявляться карʼєрні радники: деталі нововведення від Міносвіти
Через злочинні дії учасників групи понад 400 осіб призовного віку змогли незаконно уникнути мобілізації
На Харківщині затримано 13 посадовців, які організували схему ухилення від мобілізації (фото)
ЗМІ пишуть, що промову для аргентинського лідера писав головний стратег Мілея Сантьяго Капуто
Президент Аргентини взяв промову для виступу в ООН з відомого серіалу
Візит Зеленського в Хорватію, заборона мобілізації чоловіків до 25 років. Головне за 9 жовтня
Візит Зеленського в Хорватію, заборона мобілізації чоловіків до 25 років. Головне за 9 жовтня
Депутати пропонують оплачувати половину штрафу ухилянтам
Депутати хочуть запропонувати українцям платити штрафи за неявку в ТЦК за власною ініціативою
З листопада на дорогах діятиме обмеження швидкості руху
В листопаді на дорогах України встановлять обмеження швидкості та нові знаки
Туреччина вирішила ввести антидемпінгові мита на сталь
Туреччина обклала Росію додатковими митами на сталь
Україна та Литва збудують оборонний завод
Україна та Литва побудують завод із виробництва новітньої вибухівки гексогену
Петро Порошенко та Руслан Рябошапка
ЗМІ дослідили «інвалідність» хмельницьких прокурорів і встановили, коли явище стало масовим
Дата публікації новини: