Україна отримає від Світового банку $90 мільйонів на вакцинацію

Україна отримає від Світового банку $90 мільйонів на вакцинацію
Нова позика Світового банку допоможе Україні у проведенні вакцинації та закупівлі вакцин
Фото: flickr.com

Світовий банк вже виділяв Україні $57 мільйонів на боротьбу із коронавірусом

Світовий банк затвердив проєкт «Екстрене реагування на Covid-19 та вакцинація в Україні» на суму $90 мільйонів — це понад 2,5 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба банку.

У рамках проєкту Національна служба здоровʼя України отримає відшкодування видатків на вакцинацію 10 млн українців із пріоритетних груп.

Також повідомляється, що ведеться робота з імплементації ковідних паспортів. Україна чекає на європейські зразки, щоб узгодити з ними власні документи.

Попередній запис на вакцинацію від коронавірусу через додаток «Дія» відкрили в березні. Це не черга в класичному розумінні, але за допомогою такого запису держава збирає інформацію про кількість охочих, які будуть вакциновані якомога швидше.

Зазначимо, 2 194 людини щеплено проти Covid-19 за добу 10 травня 2021 року в Україні. 865 590 людей щеплено від початку вакцинальної кампанії, з них отримали 1 дозу – 865 588 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 695 осіб (із них 2 особи отримали 1 дозу за кордоном).

Також відомо, що МОЗ перевірить стан вакцинації від коронавірусу у регіонах. Поїздки чиновники планують почати з цього тижня.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: