Закарпатська обладміністрація хоче відремонтувати дорогу до курорту за майже 600 млн грн

Закарпатська обладміністрація хоче відремонтувати дорогу до курорту за майже 600 млн грн
Дорога до села Чорна Тиса на Закарпатті
фото з відкритих джерел

Ремонт одного кілометра дороги до села Чорна Тиса обійдеться майже в 60 млн грн

Закарпатська обласна адміністрація хоче відремонтувати дорогу до села Чорна Тиса за 596 млн грн. Відповідний тендер з'явився на платформі Prozorro.

Дорога до села Чорна Тиса
Дорога до села Чорна Тиса

Планують відремонтувати 9,4 км дороги між гірськими селищами Ясіня та Чорна Тиса в Рахівському районі на Закарпатті. Відповідно, один кілометр обійдеться в близько 60 млн грн. Зазначимо, що на схилах гір у цьому селі планує побудувати новий гірськолижний курорт ТОВ «Буковель». Його засновниками є Захар і Оксана Палиці – син і дружина нардепа Ігоря Палиці, одного з найближчих партнерів Ігоря Коломойському по «Укрнафті».

Це те саме ТОВ «Буковель», що вже зробило курорт Буковель неподалік, і тепер хоче зробити ще курортів. «Свидовець» у Чорній Тисі, а також «Бистрицю» та «Турбат» неподалік звідти.

Курорти в регіоні
Курорти в регіоні

Під час вторгнення «Буковель» звернулось до місцевих сільрад за згодою на будівництво. Уже у квітні 2023 голова Івано-Франківської Торгово-промислової палати публічно повідомив, що новий курорт – на часі. Завершити роботи планують до 31 грудня 2023 року.

Скандальний тендер Закарпатської обладміністрації
Скандальний тендер Закарпатської обладміністрації

Нагадаємо, що тендер на закупівлю апаратів для лікування онкохворих закінчився сенсацією. Переможцем торгів на закупівлю 15 лінійних прискорювачів стала шведська компанія «Електа». Вона постачатиме Україні обладнання всього за 541 млн грн. Зокрема, початкова вартість надважливих для лікування раку лінійних прискорювачів була мільярд гривень. Зокрема, обладнання використовують як основний елемент радіотерапії та радіохірургії, як джерело рентгенівського випромінювання.

Читайте також: Тендерний банкет під час війни. Без матів не обійдеться

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: