Глава МЗС Нідерландів на власні очі побачив зруйновані росіянами Бучу та Ірпінь

Глава МЗС Нідерландів на власні очі побачив зруйновані росіянами Бучу та Ірпінь
Вопке Хукстра побачив на власні очі зруйновані окупантами Бучу та Ірпінь на Київщині
фото: Wopke Hoekstra

Нідерландський міністр наголосив, що злочини росіян не можуть залишитися безкарними

Віцепрем'єр міністр Нідерландів, очільник МЗС країни Вопке Хукстра 10 травня прибув до України. Він, як і міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, сьогодні побачив на власні очі зруйновані окупантами Бучу та Ірпінь на Київщині.

Нідерландський міністр у своєму Twitter наголосив, що руйнування, які вони там побачили, не можуть залишитися безкарними – Нідерланди мають намір встановити істину і досягти справедливості.

«З цією метою Нідерланди роблять свій внесок у низку зусиль щодо забезпечення підзвітності. Наприклад, фінансовим внеском у розслідування Міжнародного кримінального суду та Комісії ООН з розслідування, а також направленням групи судово-медичних експертів до України», – повідомив Хукстра.

Бербок, зі свого боку, висловила своє приголомшення у зв'язку з повідомленнями про звірства, скоєні російськими солдатами, пише Tagesschau. Вона також закликала розслідувати інциденти та притягти винних до відповідальності.

«Ми в боргу перед жертвами», – сказала міністр, назвавши те, що сталося в цих містах військовими злочинами та злочинами проти людяності.

«І саме тому для мене дуже важливо бути тут сьогодні», – наголосила вона.

У Бучі священик показав Бербок відео, з убитими людьми з його громади, наголосивши, що тут сталися незбагненні звірства, про які має знати весь світ.

Про це повідомила кореспондентка німецького телебачення Катрін Ейгентдорф.

8 травня Київ відвідувала спікерка Бундестагу ФРН Бербель Бас.

Також 8 травня прем’єр-міністр Канади Трюдо несподівано приїхав у Ірпінь. Того ж дня Зеленський та Трюдо провели перемовини у Києві.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: