«Ми один екіпаж». Командувач ВМС України написав листа полоненим морякам

«Ми один екіпаж». Командувач ВМС України написав листа полоненим морякам
Головнокомандувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко

Всі військові моряки ВМС з розумінням ставляться до так званих свідчень, які від вас зараз намагаються отримати - написав Воронченко

Через адвокатів, які захищають українських моряків, захоплених російськими прикордонниками в окупованому Криму, кожному із затриманих передають листа командувача ВМС України адмірала Ігоря Воронченка. Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк у своєму «Фейсбук».

«Брати!

Я розумію, як вам зараз важко. Всі військові моряки ВМС з розумінням ставляться до так званих свідчень, які від вас зараз намагаються отримати. Адже методи роботи спецслужб РФ ні для кого не є секретом. Я сам пройшов через це в 2014 році і добре знаю, як це бути в полоні і що стоїть за сказаними вами словами під час допиту.

Найважливіше моє завдання зараз - повернути вас додому. Україна докладає всіх можливих зусиль для звільнення вас з полону, в тому числі із залученням світової громадськості. Для вашого звільнення працює адміністрація президента України, міністерство закордонних справ, міністерство з питань тимчасово окупованих територій, уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Червоний хрест, волонтери, правозахисники. Ми один екіпаж, одна сім'я, ми будемо боротися разом з вами до вашого повернення додому.

Ви діяли в рамках закону, професійно, відповідно до норм міжнародного морського права і діючих договорів. Закон, право на нашому боці і це розуміє весь світ. Відчувати страх - це нормально. Головне вірити в свою силу духу, берегти гідність і розуміти, що за вами стоїть вся Україна, весь цивілізований світ. Я пишаюся кожним з вас. Дякую за вірність Батьківщині і знайте, що ми робимо все для вашого повернення до рідних, які чекають зустрічі з вами», - йдеться у зверненні Воронченка.

46738698_2241137449254516_5706188674954166272_n

Раніше адвокат полонених моряків заявив, що хлопців розділили на три групи.

Наразі відомо, що Червоний Хрест намагається потрапити до полонених українських моряків.

Зазначимо, що суд над захопленими Росією моряками неможливий, адже вони військовополонені.

Раніше стало відомо, що захоплених російськими окупантами українських військових моряків привозять до Київського районного суду Сімферополя, де їм мають обрати «запобіжний захід».

ЗМІ опублікували список імен 18-ти українських військових моряків, які перебували на бортах кораблів «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу», які Росія затримала в Керченській протоці.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко назвала прізвища трьох військових, які протистояли агресії РФ в Азовському морі.

Окупанти напередодні заявили, що захоплені українці утримуються в «гідних» умовах.

Нагадаємо, 26 листопада народні депутати підтримали указ президента Петра Порошенка №9338 щодо запровадження воєнного стану в Україні.

Воєнний стан введений в 10 областях України. Це Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, а також Чернігівська, Херсонська області та внутрішні води Азово-Керченської акваторії.

Раніше президент України Петро Порошенко запропонував ввести в Україні воєнний стан на 30 днів, пояснивши, що не хоче, щоб «воєнний стан жодним днем не наклався на початок передвиборчої кампанії».

Натомість «Урядовий кур'єр» опублікував указ про воєнний стан на 60 діб замість 30.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: