Презентація Плану перемоги та пакет допомоги від США. Головне за 16 жовтня

Презентація Плану перемоги та пакет допомоги від США. Головне за 16 жовтня
Зеленський представив парламентарям план перемоги України, який складається з п'яти пунктів, серед них геополітичні, військові, економічні та безпекові
фото: Telegram / Zelenskiy / Official

Байден сьогодні розмовляв з Зеленським, щоб обговорити підтримку США для України в її захисті від російської агресії

Зеленський у Раді презентував план перемоги. Білий дім анонсував новий пакет оборонної допомоги Україні. Північна Корея заявила про 1,4 млн охочих вступити до армії на тлі напруженості з Сеулом. Голова Хмельницької МСЕК оформила інвалідність для 50 прокурорів області. СБУ затримала посадовця «Укренерго», який виправдовував збройну агресію РФ

«Главком» публікує головні новини за середу, 16 жовтня, аби ви були в курсі подій.

Зеленський у Раді презентував план перемоги

Президент Володимир Зеленський представив парламентарям у Верховній Раді план перемоги України у війні проти Росії. Як зазначив президент, план перемоги складається з п'яти пунктів, серед них геополітичні, військові, економічні та безпекові. Перші чотири розраховані на період війни, п'ятий – на повоєнний час:

  • Перший пункт – запрошення України до НАТО;
  • Другий пункт – оборона;
  • Третій пункт – пакет стримування Росії;
  • Четвертий пункт – економіка;
  • П'ятий пункт – безпека.

«Главком» публікує повний текст промови українського президента.

Білий дім анонсував новий пакет оборонної допомоги Україні

Президент США оголосив про надання Україні пакету допомоги у сфері безпеки на суму $425 млн, який включає додатковий потенціал протиповітряної оборони, боєприпаси класу «повітря-земля», бронетехніку та критичні боєприпаси для задоволення нагальних потреб України.

Північна Корея заявила про 1,4 млн охочих вступити до армії на тлі напруженості з Сеулом

Близько 1,4 млн молодих людей подали заявки на вступ або повернення в армію, звинувативши Сеул «у провокаційному вторгненні безпілотників», яке призвело до «напруженої ситуації на межі війни». Про це пише Reuters.

«Якщо почнеться війна, Південна Корея буде стерта з лиця землі. Оскільки вона хоче війни, ми готові покласти край її існуванню», – повідомляють північнокорейські ЗМІ.

Голова Хмельницької МСЕК оформила інвалідність для 50 прокурорів області

Приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК.

Журналіст Юрій Бутусов після проведення розслідування переконаний, що правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну систему, адже «були співучасниками корупційних схем». А виявити зв'язки Крупи дозволило вивчення декларацій хмельницьких правоохоронців.

«Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи – згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О.Крупи», – заявив Бутусов.

СБУ затримала посадовця «Укренерго», який виправдовував збройну агресію РФ

Служба безпеки України затримала посадовця Національної енергетичної компанії «Укренерго, який виправдовував збройну агресію Росії, а також «зливав» інформацію про наслідки російських атак по українських енергооб'єктах.

Фігурант також ставив під сумнів існування України, вихваляв кремлівський режим та висловлював бажання масового вбивства українців, повідомляють у СБУ.

Зазначається, що мовно-лінгвістична експертиза підтвердила протиправну діяльність посадовця на користь Росії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: