Італія запроваджує «суперсертифікат» для боротьби з Covid-19

Італія запроваджує «суперсертифікат» для боротьби з Covid-19
Super Green Pass знадобиться в Італії для відвідування концертів, вистав, ресторанів і барів, що знаходяться в приміщеннях
фото: ansa

Італійська влада збирається захистити відносно вільні від Covid-19 зони в країні від нової хвилі захворювання

Влада Італії посилить у країні заходи з боротьби з Covid-19 і запровадить санітарний пропуск Super Green Pass. Так званий суперсертифікат видаватиметься тільки вакцинованим і тим, хто перехворів на коронавірус, пише Ansa.

Як повідомляється, новий документ буде діяти з 6 грудня до 15 січня, але в разі необхідності ним продовжать користуватися і далі. Super Green Pass видаватимуть на дев'ять місяців.

При цьому вже чинний «базовий» пропуск – Green Pass – отримуватимуть нещеплені при наявності негативного тесту на коронавірусну інфекцію. Документ потрібен, щоб користуватися громадським транспортом, ходити на роботу в офіс і зупинятися в готелях.

Super Green Pass буде необхідний у менш постраждалих від Covid-19 частинах держави. Він знадобиться для відвідування концертів, вистав, стадіонів, нічних клубів, публічних заходів, а також ресторанів і барів, що знаходяться у приміщеннях.

Таким чином італійська влада збирається захистити відносно вільні від Covid-19 зони в країні від нової хвилі захворювання.

З 15 грудня обов'язкова вакцинація від коронавірусу вводиться для військових, поліціянтів, адміністративного персоналу у сфері охорони здоров'я. Для медичного персоналу стане обов'язковою третя, бустерна доза вакцини.

Нагадаємо, в Україні нові правила для «жовтої» зони: що потрібно знати.

До слова, «червоні» зони послаблять обмеження для громадського транспорту.

За оцінками Академії наук, Україна пройшла пік смертності від коронавірусу. Ще Національна академія наук вирахувала ефективність вакцинації в Україні.

Раніше Міністерство охорони здоров’я повідомило, яке ускладнення через коронавірус трапляється все частіше.

Ще Україна продовжила контракт з Pfizer: за два роки надійде 50 млн доз вакцини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: