Український дзюдоїст здолав шість суперників на шляху до бронзи Grand Slam (відео)

Український дзюдоїст здолав шість суперників на шляху до бронзи Grand Slam (відео)
Богдан Ядов зі своїм тренером Анною Каштановою
Instagram Анни Каштанової

Для 22-річного Богдана Ядова то вже третя медаль на змаганнях такого рівня

У п'ятницю, 10 травня, в Баку (Азербайджан) розпочався етап Grand Slam із дзюдо. Першого змагального дня скарбничка української команди поповнилася однією нагородою. Бронзу у категорії до 66 кілограмів здобув 22-річний киянин, вихованець Анни Каштанової Богдан Ядов.

На шляху до п'єдесталу Богданові довелося провести шість сутичок. Спершу наш дзюдоїст спонукав суперника заробити три попередження і відповідно здобув дострокову перемогу над 25-річним німцем Мануелем Шайбелем.

Найзнаковішу звитягу Ядов здобув у другому колі, коли у додатковий час зумів у партері захопити за пояс і кинути на «іппон» бронзового призера чемпіонатів світу і Європи Таля Флікера з Ізраїлю.

В 1/8 фіналу Богдан за рахунок «ваза-арі» здолав триразового чемпіона Океанії Натана Каца з Австралії.

У чвертьфіналі Богдан боровся з господарем татамі, азербайджанським борцем Ніхатом Шихалізадою, котрий у 2013-му був бронзовим призером чемпіонату світу, а в 2017-му здобув нагороду такого ж достоїнства на чемпіонаті Європи. Доля рівної сутички вирішилася на golden score, на 18-й секунді додаткового часу. Кидок через стегно приніс переможне «ваза-арі» Шихалізаді.

Втішний турнір Ядов розпочав з перемоги над іспанцем Альберто Ґайтеро, якого переміг теж із допомогою «ваза-арі».

У сутичці за бронзу українець здолав бронзового призера чемпіонату Азії-2017 Мухріддіна Тіловова з Узбекистану.

Зауважимо, що для Ядова це третя медаль на турнірах такого рівня. Торік він був бронзовим призером на Ґран-прі у Будапешті, а цогоріч у січні взяв срібло на Ґран-прі у Тель-Авіві.

Цікаво, що в категорії Ядова виступав його титулований земляк, колишній чемпіон світу і Європи Георгій Зантарая. Знаменитий дзюдоїст цілком міг здобути бронзу, дійшовши до медальної сутички з іншого боку сітки. Георгій переміг азербайджанця Ісмаїла Ібраґімова, іспанця Романа Переса, але у чвертьфіналі знову програв 23-річному молдованину Денису Вєру. Знову, бо на початку лютого Георгій у рамках Grand Slam у Парижі цьому суперникові вже програвав. На жаль, поступився Зантарая і у першій втішній сутичці. За рахунок «ваза-арі» нашого земляка переміг азербайджанець Ібрагім Алієв.

Інші українці в п'ятницю виступили гірше. Артем Лесюк (до 60 кг) програв у стартовій сутичці чемпіону світу-2017 серед юніорів Джабі Папінашвілі з Грузії. Марина Черняк (до 48 кг) спочатку перемогла Рамілу Алієву з Азербайджану, а потім програла Марії Сідерот із Португалії. Марія Скора (до 57 кг) перемогла туркеню Мельтем Діндар і програла монголці Сумії Доржсурен. 

У суботу і неділю будуть розіграні медалі в решті дев'яти категоріях серед чоловіків і жінок. У вазі до 73 кг Україну представляють Дмитро Канівець і Артем Хомула, у категорії до 81 кг боряться Артем Харченко і Богдан Зусько, у вазі до 90 кг - Кеджау Ньябалі і Дмитро Бережний, у категорії до 100 кг - Антон Савицький і Данило Гуцол, а також Андрій Колесник і Яків Хаммо, які представляють найважчу вагу (понад 100 кг). Серед жінок Україна буде представлена Анастасією Турчин (до 78 кг), Галиною Тарасовою та Єлизаветою Каланіною (понад 78 кг).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Велика кількість правоохоронців не була на заваді варварам
«Тітушки» зруйнували одну з найстаріших спортшкіл у Києві
Володимир Зеленський любить хизуватися, як займається спортом сам, а в фільмі його герой навіть їздив на роботу на велосипеді
«Ми лише спостерігаємо за вимиранням і деградацією», - спортсмени обурені неувагою Зеленського до спорту
Олегові Зінченку було всього 56 років
У Запоріжжі після тривалої хвороби помер один із найсильніших дзюдоїстів України 80-х років
Одеські дзюдоїсти завоювали чотири медалі на чемпіонаті України
Одеські дзюдоїсти завоювали чотири медалі на чемпіонаті України
Владислав Гераскевич із батьком мріють, щоб на їхню честь на Олімпіаді пролунав український славень
Скелетоніст Гераскевич: В ідеалі спорт мав би бути поза політикою. Проте все переплетено
Президент НОК Сергій Бубка з найкращими спортсменами-2018 Олександром Абраменком та Оленою Костевич, а також найкращим тренером Енвером Аблаєвим
З футболок, кросівок і тріко – в елеґантні костюми: у Києві вручили спортивні «оскари» (фото)
Дарина Білодід повертається з Тбілісі зі сріблом
Блискуча українська дзюдоїстка Дарина Білодід перервала переможну серію з 38-ми сутичок (відео)
Георгій Зантарая та Дар'я Білодід
Зантарая та Білодід – найкращі дзюдоїсти України за підсумками 2018 року
Єлизавета Каланіна проводить успішний прийом
Українські дзюдоїсти здобули п'ять нагород на турнірі Гран-прі в Ізраїлі
Дата публікації новини: