Українці відродили легендарну марку мотоциклів. Оприлюднено перші зображення

Українці відродили легендарну марку мотоциклів. Оприлюднено перші зображення

Ось такий вигляд матимуть мотоцикли «Дніпро»

зображення: Delfast

В Україні знову випускатимуть техніку під маркою «Дніпро»

В Україні відродять легендарний бренд, під якими в радянські часи випускали мотоциклетну техніку. Мова йде про Київський мотоциклетний завод, який випускав мотоцикли «Дніпро».

Відродити відомі багатьом українцям марки вирішив DelFast – українська компанія, що спеціалізується на виробництві електричних байків. Ентузіасти вже навіть відкрили першу інформацію про моделі.

Найцікавіше те, що бренд переведуть на електрику.

Новий «Дніпро»

DniproDnipro

Електробайк важитиме близько 170 кілограмів. Він зможе розганятись до 165 км на годину та долати чверть милі (402 метри) за 11,5 с.

Потужність мотору становитиме приблизно 48 кінських сил.

DniproDnipro

Ємність акумулятора – 7,2 кіловат-години. На скільки кілометрів вистачатиме заряду, невідомо. Але електричний байк DelFast Top 3.0, який вже продається, проїжджає на одній зарядці близько 320 кілометрів. Напевно, у «Дніпра» запас ходу буде неменший.

Каркас буде комбінований: основну частину мотоцикла буде виготовлено з нержавіючої сталі, а все інше – з алюмінію.

DniproDnipro

«Ми дуже раді можливості наново представити легендарну модель мотоцикла, застосовуючи нові підходи до проектування електротранспорту. З огляду на інноваційні інженерні стандарти, ми розробили Dnepr екологічним, стильним, легким та швидким», – сказав генеральний директор компанії Delfast Данило Тонкопій.

Що зараз випускає Delfast

Delfast вже виробляє електричні мотоцикли під власною маркою – Top 3.0. Цей байк навіть увійшов до рейтингу найкращих електробайків 2021 року.

На одному заряді Top 3.0 може проїхати 321 кілометр. Щоправда, за яким циклом вимірювався цей показник, невідомо. Нагадаємо, що більшість сучасної електричної техніки тестується за циклом WLTP.

Максимальна швидкість байка – 80 кілометрів на годину.

Нещодавно цим проєктом зацікавилися навіть поліцейські з США.

«Поліцейський департамент в Каліфорнії сам звернувся до нас з проханням протестувати байк. Привезли байк, офіцер спробував, залишився задоволений. Залишили їм байк на два тижні», – написав один з розробників байка Данило Тонкопій.

Детально про проєкт DelFast Данило Тонкопій розповідав «Главкому» в ексклюзивному інтерв’ю, яке ви знайдете за цим посиланням.

DelFast – не єдина розробка, якою зацікавилися за межами країни. Нещодавно стало відомо, що Audi купила інноваційну навігацію, яку розробили українські спеціалісти. Детальніше про це – за посиланням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: