Генеральний хірург США прокоментував появу нового штаму коронавірусу

Генеральний хірург США прокоментував появу нового штаму коронавірусу
Генеральний хірург США Джером Адамс

Медик зазначив, що віруси мутують постійно

Генеральний хірург США Джером Адамс прокоментував появу нового штаму коронавірусу у Великій Британії, через який багато країн припинили з нею авіасполучення.

Лікар виступив в ефірі телеканалу CBS.

Медик, чия посада відповідає посаді головного санітарного лікаря в Україні, закликав бути уважнішим нового штаму.

«Віруси мутують постійно. Якщо це більш заразна мутація, це означає, що нам потрібно бути набагато уважнішими, поки ми чекаємо вакцинації», – підкреслив він.

Адамс також зазначив, що процес вакцинації від Covid-19 буде складнішим, ніж будь-коли в досвіді країни, особливо з точки зору логістики. При цьому помічник міністра охорони здоров'я, адмірал Бретт Джіруар додав, що приводу для введення нових обмежень в США поки немає.

Раніше було відомо, що за межами Великої Британії новий штам коронавірусу був виявлений в Данії, Нідерландах та Австралії. 20 грудня також в Італії зафіксовано випадок зараження мутованим типом коронавірусу. 

Зазначимо, що ВООЗ закликає Європу посилити контроль через мутацію коронавірусу.

Уряд Нідерландів вже заявив, що найближчими днями почне роботу з іншими країнами-членами Євросоюзу для вивчення можливого поширення нового штаму. Крім того, країна закрила авіасполучення з Великобританією до 1 січня.

Слідом за Нідерландами авіарейси відміняють в Німеччині, Австрії, Італії та Бельгії.

Нагадаємо, з 20 грудня у Лондоні і в двох графствах на південно-сході Англії – Ессексі і Кенті діє четвертий рівень карантину. Обмеження, введені в регіонах Британії, пов'язані із збільшенням захворюваності Covid-19, а також новим різновидом коронавіруса, який поширюється швидше.

Також стало відомо, що уряд Ізраїлю заборонив в’їзд до країни іноземних громадян з Великобританії, Данії та Південноафриканської Республіки.

Раніше у грудні ВООЗ оцінила небезпеку нової мутації коронавірусу SARS-CoV-2, виявленої у Великій Британії. За інформацією фахівців, вона більш заразна, але в цілому не змінює рівень небезпеки захворювання.

До слова, в Україні за добу 19 грудня коронавірусне захворювання підтвердили у 8325 людей. Водночас 6626 людей одужали та 116 – померли від ускладнень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: