Коли закінчиться пандемія – думка голови ВООЗ

Коли закінчиться пандемія – думка голови ВООЗ
У ВООЗ вважають, що треба вакцинувати 70% населення
Фото з відкритих джерел

Гебрейесус розповів, що потрібно 11 млрд вакцин для вакцинації 70% населення

До вересня 2022 року Всесвітня організація охорони здоров'я планує, що 70% населення в кожній країні отримає щеплення від коронавірусу. Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус.

«Немає вакцини проти ВІЛ, хвороби Альцгеймера і цей перелік дуже і дуже довгий. З Covid-19 все інакше. Пандемія може бути під нашим контролем. У нас є все, щоб рятувати людські життя», – заявив він.

За його словами, пандемія закінчиться, коли світ вирішить закінчити з нею.

Щоб виконати мету про вакцинацію 70% населення до вересня, буде потрібно 11 млрд вакцин.

«Це зажадає термінових заходів. Але зараз відбувається безпрецедентна криза, і вона вимагає безпрецедентних заходів», – сказав Гебрейесус.

Нагадаємо, в Україні змінилася тенденція захворюваності на коронавірус. На важкий перебіг інфекції почали хворіти діти та молоді люди. Зменшився й вік у нових інфікованих коронавірусом та їхніх госпіталізацій.

З середи, 21 липня, в Україні стартує п'ятий етап вакцинації від коронавірусу, під час якого щеплення можуть зробити всі охочі.

Раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я планує посилити контроль при перетині держкордону. Самоізоляцію для невакцинованих мандрівників можуть ввести через стрімке поширення у світі штаму коронавірусу «Дельта».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: