Один з головних антивакцинаторів Ізраїлю помер від коронавірусу

Один з головних антивакцинаторів Ізраїлю помер від коронавірусу

Хай Шауліан провів в палаті близько тижня і скаржився на нестачу кисню 

фото: Facebook

Перебуваючи у лікарні, антивакцинатор звинуватив поліцію в отруєнні та спробі «ліквідації»

Сьогодні у ізраїльській лікарні «Вольфсон», що у місті Холон, помер Хай Шауліан, один із противників щеплення та ідеологів антивакцинаторства у країні. Причиною його смерті стали ускладнення, викликані коронавірусною інфекцією.

Ізраїльське агентство Vesti пише, що Шауліан регулярно публікував в соцмережах заклики до відмови від щеплень, а вакцини називав небезпечними для життя. Крім того, він стверджував, що епідемія коронавірусу – не більше ніж вигадка.

Заразившись коронавірусом, Шауліан потрапив до лікарні і провів в палаті близько тижня. Захворювання тривало в нього у тяжкій формі, і через певний час стали відмовляти життєво важливі системи організму.

11 вересня, коли стан Хая Шауліана різко погіршився, він розмістив в соцмережі Facebook пост зі своєю фотографією з лікарняної палати. Під фото Хай описав те, що відбувається з ним.

«Я в критичному стані, не можу розмовляти та відповідати іншим людям. Мені не вистачає кисню. Нестача кисню – це жахлива річ», – написав він.

Шауліан також закликав своїх прихильників боротися з державою, яка, за його словами, «проводить злочинний примус громадян». «Не здавайтеся. Зелений паспорт Ізраїлю не пройде. Він не має жодного відношення до коронавірусу або до щеплень. Справа лише в примусі», – заявив чоловік у своєму посланні.

Приблизно за два тижні до госпіталізації Хай Шауліан брав активну участь в демонстрації протесту проти введення санітарних норм зеленого стандарту в Ізраїлі. Під час вуличних протестів він був затриманий поліцією. Через деякий час активіст відчув нездужання і звернувся за медичною допомогою. Коли Хая доставили в лікарню, з'ясувалося, що він заразився коронавірусом.
Уже перебуваючи на лікарняному ліжку, Шауліан продовжив вести діяльність проти вакцинації, звинуватив поліцейських в тому, що його «намагалися отруїти», і навіть назвав те, що відбувається «спробою ліквідації».

Прихильники Шауліана з числа активних противників вакцинації також почали поширювати в соціальних мережах заяви подібного змісту. Один з них написав, що це була «злочинна змова поліції і Служби загальної безпеки з співробітниками лікарні «Вольфсон».

Нагадаємо, раніше лікар пояснив, навіщо в Ізраїлі запроваджено введення третьої дози вакцини.

Нещодавно у США ще один відомий антивакцинатор помер від Covid-19.

На початку серпня у США від коронавірусу помер відомий ведучий-антивакцинатор.

У Португалії сім’я противників вакцинації протягом тижня померла від коронавірусу.

Також у Каліфорнії член протестантської церкви Hillsong Стівен Хармон, який висміював вакцинацію проти Covid-19, заразився коронавірусом і після місяця важкої хвороби помер.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: